Foto: natascha1
Kápiu som doteraz zavárala tak, že som si pripravila nálev a kápiu som v ňom sparila a následne sterilizovala. Zdalo sa mi to prácne Zobraziť celý popisKápiu som doteraz zavárala tak, že som si pripravila nálev a kápiu som v ňom sparila a následne sterilizovala. Zdalo sa mi to prácne a preto som vyskúšala jednoduchší spôsob a celkom sa mi pozdáva. Recept mám v zošite už niekoľko rokov a až teraz som sa naň odhodlala a neľutujem. Rozpis je na 2 kg očistenej kápie.
Postup
-
1
Umytú a očistenú kápiu nakrájame na pásiky, zasypeme soľou a premiešame. Necháme minimálne 4 hodiny odpočívať, najlepšie cez noc. Paprika pustí šťavu, ktorú nevylievame.
-
2
Ráno pridáme ocot, cukor, olej a cesnak nakrájaný na plátky. Premiešame a necháme ešte 2 hodiny postáť.
-
3
Do každého pohára dáme 2 ks nového korenia a jeden menší bobkový list. Naložíme do pohárov a sterilizujeme. V pôvodnom recepte sa sterilizuje 5-10 minút, aby bola paprika chrumkavá. Ja som pre istotu sterilizovala 20 minút pri cca 80 - 85 °C. Vyšlo mi 8 pohárov od majonézy - 315 ml.
Diskusia k receptu