Medové pusinky ( pucerle a la Concula )

dogagador - fotkadogagador, 2. decembra 2010
Medové pusinky ( pucerle a la Concula )
Foto: dogagador

Mamina kamaratka piekla krasne a chutne zakusky, tento recept zdedila moja sestra a nedavno mi ho poslala. Vcera som ich skusila a funguje. Ochutnala som naozaj len jeden ;-), ostatne som zbalila, kedze to klasicke "najskor stvrdne, potom zmakne" plati aj na tieto pucerle.

40 - 60 podla velkos
porcií
40 minút
príprava
22 - 25 minút
na 350F=180C °C

Suroviny

500 g
200 g
100 g
3 ks
1 plocha cajova lyzicka
1 plocha cajova lyzicka, mleta
1 cajova lyzicka ( 12ks - drvene/mlete)
3 lyzice, rozpustený
5  ks, posekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vypracovat cesto, nechat postat 2 hodiny ( nemusi byt tak dlho ), na pomasteny pekac riedko poukladat gulicky vo velkosti orecha, ozdobit 1/2 orecha, alebo olupanou mandlou, potriet vajickom, upiect v miernej rure /350F=180C / asi 22-25 minut. nechat vychladnut, zabalit a odlozit, obcas skontrolovat a nevyjedat, inak budeme tucne. O 2 tyzdne su tak akurat, mozu prist Vianoce a hostia.

  2. 2

    doporucenie: nerobit primale, ale ani privelke

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
zbožňujem takéto rýchle a pomerne jednoduché receptíky, určite su aj chutné, vyskúšam :) vďaka za tip
No krásne aj s krásnym a pravdivým komentárom. Vyskúšame, či odoláme. Ale asi nie - :)))).