Cícerový šalát

uska59 - fotkauska59, 15. novembra 2012
Cícerový šalát
Foto: uska59

ďalší z rýchlych, jednoduchých a zdravých receptov. Cícer ako surovinu som objavila zhruba pred rokov a obľubila som si ho najmä ako letnú Zobraziť celý popisďalší z rýchlych, jednoduchých a zdravých receptov. Cícer ako surovinu som objavila zhruba pred rokov a obľubila som si ho najmä ako letnú prísadu do šalátov na horúce dni.

2-3
porcie
8 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Do väčšej misy dáme cícer z konzervy, na menšie kúsky nakrájane čierne olivy bez kôstky,jarnú cibuľku a cherry paradajky prekrojíme na polovičky. Dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením a olivovým olejom. Všetky suroviny používam od oka. V lete k cíceru zvyknem pridať čerstvú ukorku alebo papriku. Šalát dozdobíme petržlenovou vňaťou.

    Cícerový šalát - obrázok 1

Diskusia k receptu

nonna
Fajn, výborné, ale bez oliváku, dokonca akéhokoľvek oleja. Ukladám do KK!
elena
Cícer sa dá kúoiť aj normálny suchý, treba ho predtým dať namočiť, varenie netrvá dlho. Ja tak robím, syn má rád cícerovú polievku s párkom, to isté ako hrachová, šošovicová , alebo fazuľová. U nás má cícer zelenú.
kuchticka
Cicer je velmi zdrava strukovina a da nasemu organizmu vela vyzivnych latok, nahradi maso atd. Pouzivam casto - polievku, natierku (humus), placky ...
bozulka
Pred rokmi mi dala svokra semeno a dlhé roky som si ho pestoval pod názvom slovinec a tiež hrachor ktorému ona hovorila cícer,boli to vynikajúce strukoviny.Polievku som robievala klasickú so zeleninou alebo do vývaru s kostí...hov.bravčových,kuracích,jednoducho aké boli po ruke.Dobrá je aj kaša...Jednu dobu sme cícer aj pražili ako slané mandle a chrumkali.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia