Jahodové kocky fotorecept

maxinka - fotkaMaxinka, 18. marca 2018 14:03
Ďalšie recepty »
Jahodové kocky (fotorecept)Foto: maxinka

Jemný korpus s nadýchanou šľahačkou, obohatenou kúskami jahôd.

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
1 dl
50 ml
220 g
30 g
1 bal.
Krém:
250 g
250 g
500 ml
4 PL
2 bal.
1 PL (redší)
 (možno nahradiť jahodovým džemom )
Na dohotovenie:
1/2 l
2 bal.
1 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Celé vajcia vyšľahať s cukrom do peny. Pridať vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

    Jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyliať do vymasteného a múkou vysypaného hlbokého plechu Môj má rozmer 25 × 38 cm.

    Jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upiecť na 180 °C.

    Jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém pripravíme tak, že vymiešame mascarpone s 2 PL cukru, primiešame tvaroh. Vyšľaháme šľahačku. Ja vyšľahám jednotlivo, nie naraz, je potom pevnejšia. Čiže jeden téglik s 1 PL cukru a stužovačom a potom tak isto aj druhý. Vyšľahanú tuhú šľahačku premiešame s mascarpone a tvarohom. Pridáme 1 PL redšieho jahodového džemu a nakrájané kúsky jahôd.

    Jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Náplň natrieme na vychladnutý korpus.

    Jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačmi dotuha. Natrieme na krém. Dáme stuhnúť do chladu.

    Jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladený zákusok pokrájame na kocky. Ľubovoľne ozdobíme. Použila som čokoládové motýliky.

    Jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist