Jahodové kocky fotorecept
Foto: maxinka
Jemný korpus s nadýchanou šľahačkou, obohatenou kúskami jahôd.
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
1 dl |
|
50 ml |
|
220 g |
|
30 g |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
500 ml |
|
4 PL |
|
2 bal. |
|
1 PL (redší) |
|
(možno nahradiť jahodovým džemom ) |
|
Na dohotovenie: | |
1/2 l |
|
2 bal. |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľahať s cukrom do peny. Pridať vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
-
2
Cesto vyliať do vymasteného a múkou vysypaného hlbokého plechu Môj má rozmer 25 × 38 cm.
-
3
Upiecť na 180 °C.
-
4
Krém pripravíme tak, že vymiešame mascarpone s 2 PL cukru, primiešame tvaroh. Vyšľaháme šľahačku. Ja vyšľahám jednotlivo, nie naraz, je potom pevnejšia. Čiže jeden téglik s 1 PL cukru a stužovačom a potom tak isto aj druhý. Vyšľahanú tuhú šľahačku premiešame s mascarpone a tvarohom. Pridáme 1 PL redšieho jahodového džemu a nakrájané kúsky jahôd.
-
5
Náplň natrieme na vychladnutý korpus.
-
6
Smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačmi dotuha. Natrieme na krém. Dáme stuhnúť do chladu.
-
7
Vychladený zákusok pokrájame na kocky. Ľubovoľne ozdobíme. Použila som čokoládové motýliky.
Čokoládové dekorácie, tieto aj mnoho iných sa dajú bežne kúpiť v potrebách pre cukrárov.