Jahodové kocky fotorecept
Jemný korpus s nadýchanou šľahačkou, obohatenou kúskami jahôd.
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 dl |
|
| 50 ml |
|
| 220 g |
|
| 30 g |
|
| 1 bal. |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 500 ml |
|
| 4 PL |
|
| 2 bal. |
|
| 1 PL (redší) |
|
| (možno nahradiť jahodovým džemom ) |
|
| Na dohotovenie: | |
| 1/2 l |
|
| 2 bal. |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľahať s cukrom do peny. Pridať vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
-
2
Cesto vyliať do vymasteného a múkou vysypaného hlbokého plechu Môj má rozmer 25 × 38 cm.
-
3
Upiecť na 180 °C.
-
4
Krém pripravíme tak, že vymiešame mascarpone s 2 PL cukru, primiešame tvaroh. Vyšľaháme šľahačku. Ja vyšľahám jednotlivo, nie naraz, je potom pevnejšia. Čiže jeden téglik s 1 PL cukru a stužovačom a potom tak isto aj druhý. Vyšľahanú tuhú šľahačku premiešame s mascarpone a tvarohom. Pridáme 1 PL redšieho jahodového džemu a nakrájané kúsky jahôd.
-
5
Náplň natrieme na vychladnutý korpus.
-
6
Smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačmi dotuha. Natrieme na krém. Dáme stuhnúť do chladu.
-
7
Vychladený zákusok pokrájame na kocky. Ľubovoľne ozdobíme. Použila som čokoládové motýliky.









Čokoládové dekorácie, tieto aj mnoho iných sa dajú bežne kúpiť v potrebách pre cukrárov.