Pečené bravčové mäsko s mrkvou

kimika - bez fotkykimika, 4. októbra 2013
Pečené bravčové mäsko s mrkvou
Foto: kimika

Jednoduchá príprava s vynikajúcim výsledkom.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Bravčové karé nakrájame na rezne, nevyklepávame. Pripravíme si pác (toľko aby boli rezne všetky ponorené): olej, rozotretý cesnak, nadrobno nakrájaná cibuľa, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, provensálske korenie, soľ podľa potreby. Všetko dobre premiešať a ponakladať rezne do pácu a najlepšie nechať v chladničke do druhého dňa (mäsko bude jemnejšie).

    Pečené bravčové mäsko s mrkvou - obrázok 1
  2. 2

    Napácováné mäso prekladáme v zapekacej mise s cibuľou nakrájanou na kolieska (cibuľou nešetríme), pridáme čerstvú nakrájanú mrkvu, zalejem zvyšným pácom, pridáme bobkový list (ja som dala 2ks) a poprípade môžeme ešte posypať provensálskym korením. Ešte podlejeme trochou vody. Zapekaciu misu zakryjeme a pri teplote cca 180°C pečieme hodinku a pol a pol hodinku bez vrchnáka.

  3. 3

    Je to naozaj výborné, netreba dávať slaninu ani klobásku koho by to lákalo lebo zabije chuť tej mrkvy a korenia :) Podávame so zemiakmi na ľubovolný spôsob.

Diskusia k receptu

kulimerro
velmi dobry recept.takymto sposobom sa da upravit akekolvek masko.v tomto pripade som trochu improvizoval.namiesto cervenej mletej papriky som do marinady dal mlete chilli a nastruhany muskatovy orech a cerstve listy bazalky nasekane nadrobno.zaklad marinady tvoril olivovy olej,ktory pouzivam pri kazdom vareni.ako prilohu som dal dyzu s trochou hrozienok,aby nebola velmi sladka.vysledok ma prekvapil,mrkva,chilli,korenie a ryza s hrozienkami vytvorili zvlastnu kombinaciu,ktora urobila toto jedlo chutnym a zaroven tak trochu netradicnym.dakujem za skvely tip ;-)
kulimerro
este dodatok,provensalske korenie som vobec nepouzil... ale priznam sa,taka troska by tam dobre zapadla.nabuduce to skusim aj s nim :-)
kimika
@kulimerro , teší ma, že si sa inšpiroval :) tebou pripravené mäsko už bol kulinársky kumšt! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia