Foto: kimika
Jednoduchá príprava s vynikajúcim výsledkom.
Postup
-
1
Bravčové karé nakrájame na rezne, nevyklepávame. Pripravíme si pác (toľko aby boli rezne všetky ponorené): olej, rozotretý cesnak, nadrobno nakrájaná cibuľa, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, provensálske korenie, soľ podľa potreby. Všetko dobre premiešať a ponakladať rezne do pácu a najlepšie nechať v chladničke do druhého dňa (mäsko bude jemnejšie).
-
2
Napácováné mäso prekladáme v zapekacej mise s cibuľou nakrájanou na kolieska (cibuľou nešetríme), pridáme čerstvú nakrájanú mrkvu, zalejem zvyšným pácom, pridáme bobkový list (ja som dala 2ks) a poprípade môžeme ešte posypať provensálskym korením. Ešte podlejeme trochou vody. Zapekaciu misu zakryjeme a pri teplote cca 180°C pečieme hodinku a pol a pol hodinku bez vrchnáka.
- 3
Je to naozaj výborné, netreba dávať slaninu ani klobásku koho by to lákalo lebo zabije chuť tej mrkvy a korenia :) Podávame so zemiakmi na ľubovolný spôsob.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu