Jahodovo-tvarohový dezert

vikulqa - fotkavikulqa, 5. septembra 2014
Jahodovo-tvarohový dezert
Foto: vikulqa

:)

3
porcie
45 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g (v konzerve)
500 ml
1 bal. (Zlatý klas)
7 PL
500 g




Postup

  1. 1

    Jahody aj so šťavou z konzervy si dáme do vyššieho hrnca spolu s troma PL cukru a džúsom.

  2. 2

    Rozmixujeme ( iba trošku ) s tyčovým mixérom, aby nám ostali plávať malinké kúsky jahôd. Necháme zovrieť.

  3. 3

    Po zovretí stíšíme plameň ma minimum a pomaličky za stáleho miešania pridávame zlatý klas, kým nezhustne.

  4. 4

    Necháme trošku vychladnúť, sem tam premiešame aby sa na vrchu neurobila kožka. V miske si rozmiešame tvaroh so štyroma PL cukru.

  5. 5

    Na spodok pohára dáme jahodovú zmes, odložíme do mrazničky na 10 minút.

  6. 6

    Po 10tich minútach poháre vytiahneme z mrazničky a dáme na jahodovú vrstvu tvarohovú a opäť pôjdu poháre do mrazničky na 10 minút.

  7. 7

    Posledná vrstva bude opäť jahodová. Naplnené poháre necháme odstáť v chladničke aspoň na 1-2 hodiny. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

smajliqa
ahoj...nie je to velmi riedke?? 500ml sirupu a este aj stava z konzervy,,
a jahody si kupujes 150 gramove? lebo ak otvorim velku plechovicu 800 gramovu, potom kolko tej stavy z plechovice by malo ist este k tomu sirupu? dakujem
vikulqa
@smajliqa Kupujem klasicku konzervu Giana tú menšiu a vylejem to tam spolu s jahodami čiže nemám šajnu kolko šťavy tam je :P NIkdy ma to ani nenapadlo odmeriavať :P a neviem aky sirup myslis ....Nieje to riedke ...na polohustu zmes zo zlateho klasu by sa malo dať 500 ml tekutiny, tým že jahody sa rozmixujú, zmes zahustia, preto treba dať viac tekutiny :)

@tiginko Pozrela som si ten recept ale je veľmi zdĺhavý :) hlavne to odkvapkavanie jogurtu :) Ja robím všetko s tvarohom, mám ho rada viac ako jogurt :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia