Foto: vikulqa
:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahody aj so šťavou z konzervy si dáme do vyššieho hrnca spolu s troma PL cukru a džúsom.
- 2
Rozmixujeme ( iba trošku ) s tyčovým mixérom, aby nám ostali plávať malinké kúsky jahôd. Necháme zovrieť.
- 3
Po zovretí stíšíme plameň ma minimum a pomaličky za stáleho miešania pridávame zlatý klas, kým nezhustne.
- 4
Necháme trošku vychladnúť, sem tam premiešame aby sa na vrchu neurobila kožka. V miske si rozmiešame tvaroh so štyroma PL cukru.
- 5
Na spodok pohára dáme jahodovú zmes, odložíme do mrazničky na 10 minút.
- 6
Po 10tich minútach poháre vytiahneme z mrazničky a dáme na jahodovú vrstvu tvarohovú a opäť pôjdu poháre do mrazničky na 10 minút.
- 7
Posledná vrstva bude opäť jahodová. Naplnené poháre necháme odstáť v chladničke aspoň na 1-2 hodiny. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a jahody si kupujes 150 gramove? lebo ak otvorim velku plechovicu 800 gramovu, potom kolko tej stavy z plechovice by malo ist este k tomu sirupu? dakujem
@tiginko Pozrela som si ten recept ale je veľmi zdĺhavý :) hlavne to odkvapkavanie jogurtu :) Ja robím všetko s tvarohom, mám ho rada viac ako jogurt :)