Medové rezy
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 14. decembra 2014
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 14. decembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
6 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Krém: Mlieko, cukor a polohrubú múku zmiešame a uvaríme kašu. Keď kaša vychladne, primiešame maslo.
- 2
Cesto: Maslo, cukor, med, mlieko a vajce miešame nad parou dovtedy, kým sa maslo neroztopí. Pridáme múku a vytvoríme cesto.
- 3
Cesto rozdelíme na štyri časti. Každú časť samostatne vyvaľkáme, dáme na plech a pečieme 5 – 6 minút pri teplote 160 °C.
- 4
Pláty natenko natierame marhuľovým džemom a krémom. Nakoniec potrieme zvyšným krémom aj povrch dezertu. Posypeme mletými orechmi a na noc odložíme do chladu, aby pláty zmäkli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Horšie je to s cestom. Jednak chýba množstvo múky, ale hlavne sa v recepte nesprávne uvádza postup. Pri príprave medového cesta v ktorom sa časť surovín zohrieva, sa múka N I K D Y nepridáva do teplej masy. Pri takomto postupe cesto okamžite stuhne a nedá sa vaľkať. Ale ak sa pridá masa do múky, cesto ostane ako plastelína, veľmi dobre sa s ním pracuje a aj upečené má inú konzistenciu ako pri postupe, ktorý je v tomto recepte.
No čo už, tlačená Varecha! Jej úroveň už klesla tak, že nižšie ani nemôže a len sa divím našim adminom, že sem tie recepty preberajú a to dokonca bez toho, aby overili či sú v poriadku.
Ďakujem za odpoveď.
včera som zrovna piekla medové rezy, sódu bicarbónu pridám hneď do zmesi ktorá sa zohrieva, dávam všetko naraz a miešam na slabom ohni kým nie je z toho hustejšia masa. Potom postupne prilievam do múky, zhnetiem a vaľkám ešte za tepla. Pečiem ich každý rok.