
Teľací sirloin na jablkovo-lieskovcovej omáčke
Pri izbovej teplote odležaný teľací steak osolíme, okoreníme, potrieme olejom a grilujeme na požadovaný stupeň prepečenia....

Koláč s drobným ovocím a mandľovou posýpkou
Viac druhov ovocia znamená väčší chuťový koncert. A tá mandľová posýpka...

Raffaello guľky s lieskovcami
Toto je ďalší z receptov, ktorý sa dá použiť na poslednú chvíľu. Výsledok bude výborný....

Bôčik zapečený s cestovinou
Bôčik pomelieme, dáme na spenenú cibuľu, pridáme cesnak, soľ, vodu a dusíme, ...

Muffiny s čokoládkou (foto)
Tieto muffinky si obľúbia najmä deti ale aj dospelí si prídu na svoje keďže muffiny nie sú...

Jednoduché kakaové srdiečka
Vo vodnom kúpeli som si roztopila maslo. K roztopenému maslu som pridala preosiate kakao a preosiaty...

Pikantná párková torta
Z múky, masla a jedného vajíčka a štipkou soli urobíme cesto, potom odložíme na 30 min...

Hummus s pečenou tekvicou
Zostala mi dáka tekvica, tak som spravil hummus... Spestrí a prehĺbi chuť, hummus je...

Šalát s hroznom a camembertom
Šalát umyjeme, necháme odkvapkať a dáme do hlbšieho taniera. Na šalát poukladáme umyté hrozno, ...

Kokosovo - pekanový krém
Pomocou metličky , vymiešame žltky , mlieko a vanilku vo velkej panvici na strednej teplote ....

Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou
Štrúdľa: Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, očistíme a roztlačíme. Dochutíme soľou, korením, pridáme...

Zajačia roláda s krúpkovo-slivkovou guľkou
Cítiť v nej vždy iný les a inú lúku. Nielen podľa druhu a veku zveri, ale...

Krém do trubičiek na slano
Plnka do rôznych trubičiek a košíčkov

Pudingové srdcia s lieskovcami kokosovo-karamelové
Vinikajúci a ľahký dezert, ktorý parádne padne po nedeľnom obede... mňam. :)

Amarantová omeleta
Rozšľahané vajce zmiešame s amarantovými perličkami, ochutíme čímkoľvek na slano alebo na sladko a osmažíme na...

Rybie filety obaľované v kokose
Objavila som tento recept na jednom zahraničnom blogu (The healthy foodie). Je to skvelý, rýchly...

Rybacie kung pao - Kung pao ya
Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.

Rýchly zimný toast
Tento recept som našla v jednom kalendári s receptami pred cca 20 rokmi. Po čase som...

Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou
Morčacie prsia si nakoreníme korením 4 farieb, provensálskymi bylinkami a soľou. Panvicu rozpálime a dáme...

Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.

Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom...

Pralinkové kolieska
Recept je z internetovej stránky. Zaujal ma na prvý pohľad. Vykrajovanie je trošku prácne, ...

Rúrky v cibuľovej omáčke
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Šalviu umyjeme, ...

Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme, nasekáme...

Misky so zemiakovým páperím
Zemiaky uvaríme v šupke, nastrúhame na strúhadle (najemno – „páperie“) a vložíme na dno zapekacích misiek....

Bezlepkový slaný koláč so sušenými hubami a s mozzarellou
Nazbierali ste si na jeseň v lese huby, usušili ich a teraz rozmýšľate, ako ich zužitkovať? Máme pre vás dobrý tip. Skúste s nami upiecť voňavý slaný koláč, a to aj bez lepku....

Holubinková polévka se zelenými fazulkami
Skvělá chuť holubinek a z nich výborná polévka z mojí kuchyně. Množství surovin je pouze orientační...

Likérové venčeky bez lepku
Kto by si rád nepochutnal na venčekoch - karamelových, vanilkových či čokoládových? Určite väčšina z nás....

Krupoto s cviklou
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....

Filé s cesnakovou omáčkou
Z múky, vajca a piva urobíme cestíčko, v ktorom namáčame osušené kúsky filé. Potom...

Môj perník
Na zverejnenie ma inšpirovala pn z Poreča svojím perníkom, tento je podobný, tak posúďte...