Bezlepkové zázvorníky
Bezlepkové zázvorníky

Bezlepkové zázvorníky

novalim - fotkanovalim, 17. decembra 2021. Komerčný recept.
Bezlepkové zázvorníky
Foto: novalim

Tento recept máme od našej fanúšičky Anežky, ktorá sa zapojila do našej vianočnej súťaže. Bezlepkové, jemne štipľavé zázvorníčky sme vyskúšali a chutili naozaj skvelo. Zobraziť celý popisTento recept máme od našej fanúšičky Anežky, ktorá sa zapojila do našej vianočnej súťaže. Bezlepkové, jemne štipľavé zázvorníčky sme vyskúšali a chutili naozaj skvelo. Namočené do čaju či kávy si ich môžete vychutnať na desiatu alebo olovrant. Výborne sa hodia aj k varenému vínku pri posedení s priateľmi.
Zdroj: www.novalim.sk

50 ks
porcií
45 (+odležanie cez n minút
príprava
15 minút
na 170-180 °C

Suroviny

350 g
300 g
250 g
2 ks
4 ks
2 PL
30 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Postup: Celé vajcia, žĺtky a cukor spolu vyšľaháme do hladkej peny. Pridáme preosiatu múku, škrob, mletý zázvor, sódu bikarbónu a kyslú smotanu.

  2. 2

    Vypracujeme vláčne cesto (treba ho dobre premiesiť) a vyvaľkáme na hrúbku asi 1 - 1,5 cm. Vykrojíme rôzne tvary, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Prikryjeme čistou utierkou a necháme odležať do druhého dňa. Ráno pečieme zázvorníky v rúre na 170 - 180 °C približne 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia