Bezlepkové zázvorníky
Foto: novalim
Tento recept máme od našej fanúšičky Anežky, ktorá sa zapojila do našej vianočnej súťaže. Bezlepkové, jemne štipľavé
zázvorníčky sme vyskúšali a chutili naozaj skvelo. Zobraziť celý popisTento recept máme od našej fanúšičky Anežky, ktorá sa zapojila do našej vianočnej súťaže. Bezlepkové, jemne štipľavé
zázvorníčky sme vyskúšali a chutili naozaj skvelo. Namočené do čaju či kávy si ich môžete vychutnať na desiatu alebo olovrant.
Výborne sa hodia aj k varenému vínku pri posedení s priateľmi.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 170-180 °C
Postup
-
1
Postup: Celé vajcia, žĺtky a cukor spolu vyšľaháme do hladkej peny. Pridáme preosiatu múku, škrob, mletý zázvor, sódu bikarbónu a kyslú smotanu.
- 2
Vypracujeme vláčne cesto (treba ho dobre premiesiť) a vyvaľkáme na hrúbku asi 1 - 1,5 cm. Vykrojíme rôzne tvary, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Prikryjeme čistou utierkou a necháme odležať do druhého dňa. Ráno pečieme zázvorníky v rúre na 170 - 180 °C približne 15 minút.
Tiež zázvorníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu