Hruškový koláč so slaným karamelom

gekon - bez fotkygekon, 8. mája 2015
5
porcií
20 min minút
príprava
15 min minút
na 180 °C

Suroviny

2 PL
1 téglik
1 bal. rozvaľkané
2-3 ks
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Rozváľkané lístkové cesto potrieme vajcom a nakrájané hrušky naskládame na lístkové cesto a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

  2. 2

    Zatiaľ čo sa cesto pečie urobíme si slaný karamel. Do hrnca s rúčkou dáme dve pl. lyžice cukru keď sa cukor rozpustí zalejeme ho smotanou keď sa v smotane rozpustí karamel tak tam pridáme soľ podľa chuti necháme to trochu zredukovať.

  3. 3

    Z rúry vyberieme cesto a zalejeme slaným karamelom podávame s pistáciami.

Diskusia k receptu

denyany
Toto musí byť dobrota! Ale pre mňa bez soli, neviem akosi prísť slanému karamelu na chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia