Plnené sušienky
Plnené sušienky

Maslové sušienky so škoricovým krémom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 16:00
Maslové sušienky so škoricovým krémom
Foto: Kulinární studio MAFRA
25 ks
porcií
50 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
300 g
100 g
1 bal.
1 PL nastrúhaná
2 ks
200 g
30 g najemno mleté
Na posypanie:
2 PL
1 ČL
Na plnku:
100 g
100 ml
2 ČL
200 g
40 ml




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme spolu s cukrom. Pridáme vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, žĺtky, na kúsky nakrájané maslo, mandle a vypracujeme pevné cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme v chladničke hodinu odležať.

  2. 2

    Odležané cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme tvary kartičiek. Rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie a polovicu posypeme cukrom zmiešaným so škoricou.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  4. 4

    Plnka: Cukor nasypeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a zalejeme vodou. Privedieme do varu, pridáme škoricu a necháme variť asi 5 minút, vznikne hustý sirup. Odstavíme z ohňa a necháme ho vychladnúť.

  5. 5

    Zmäknuté maslo šľaháme robotom a pramienkom prilievame vychladnutý sirup. Vymiešame hladký krém, ktorý nakoniec ochutíme likérom.

  6. 6

    Krém preložíme do zdobiaceho vrecka s hladkou špičkou a nastriekame na keksíky bez cukru. Potom priklopíme keksíkmi s cukrom a necháme odležať v chlade.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia