Letné koláčiky s tvarohom a ovocím bez lepku
Foto: novalim
Leto je v plnom prúde a my vypekáme o stošesť. Dnes je tu pre vás úžasný recept na letné koláčiky s tvarohom a čerstvým Zobraziť celý popisLeto je v plnom prúde a my vypekáme o stošesť. Dnes je tu pre vás úžasný recept na letné koláčiky s tvarohom a čerstvým
drobným ovocím. Domáce lístkové cesto bez lepku si pripravíte z našej bezgluténovej zmesi Promix UNI ľahko a rýchlo. A hneď
si pripravte dvojitú dávku a môžete polovicu zamraziť a použiť na niektorý z našich ďalších receptov. Tak dobrú chuť!
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na lístkové cesto: | |
125 g |
|
125 g |
|
125 g studené |
|
štipka |
|
Na náplň: | |
400 g |
|
2 PL |
|
1 ČL (alebo vanilkový cukor) |
|
trochu (postrúhaná) |
|
2 ČL |
|
(maliny, černice a čučoriedky) |
|
Na potretie cesta: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
- 2
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 1,5-2 cm. Radielkom prekrojíme na 8 rovnakých obdĺžnikov. Do každého obdĺžnika prstami urobíme dieru takmer po celej ploche, len 0,5 cm od okrajov necháme vyššie.
- 3
Do jamiek nanesieme tvarohovú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Na povrch poukladáme umyté a osušené ovocie. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Pečieme na 200 °C približne 15 minút, kým bude tvaroh zapečený a okraje cesta zlatisté. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Tiež ovocné koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu