Ovocné koláče
Ovocné koláče

Letné koláčiky s tvarohom a ovocím bez lepku

novalim - fotkanovalim, 28. júna 2024. Komerčný recept.
Letné koláčiky s tvarohom a ovocím bez lepku
Foto: novalim

Leto je v plnom prúde a my vypekáme o stošesť. Dnes je tu pre vás úžasný recept na letné koláčiky s tvarohom a čerstvým Zobraziť celý popisLeto je v plnom prúde a my vypekáme o stošesť. Dnes je tu pre vás úžasný recept na letné koláčiky s tvarohom a čerstvým drobným ovocím. Domáce lístkové cesto bez lepku si pripravíte z našej bezgluténovej zmesi Promix UNI ľahko a rýchlo. A hneď si pripravte dvojitú dávku a môžete polovicu zamraziť a použiť na niektorý z našich ďalších receptov. Tak dobrú chuť!
Zdroj: www.novalim.sk

8 ks
porcií
45 (+ chladenie cest minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Na lístkové cesto:
125 g
125 g
125 g studené
štipka
Na náplň:
400 g
2 PL
1 ČL (alebo vanilkový cukor)
trochu (postrúhaná)
2 ČL
 (maliny, černice a čučoriedky)
Na potretie cesta:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).

  2. 2

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 1,5-2 cm. Radielkom prekrojíme na 8 rovnakých obdĺžnikov. Do každého obdĺžnika prstami urobíme dieru takmer po celej ploche, len 0,5 cm od okrajov necháme vyššie.

  3. 3

    Do jamiek nanesieme tvarohovú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Na povrch poukladáme umyté a osušené ovocie. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. 4

    Pečieme na 200 °C približne 15 minút, kým bude tvaroh zapečený a okraje cesta zlatisté. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia