Foto: hviezdickaz
Veľmi rýchle a chutné... Spolu s kamarátkou sme si ich dnes pripravili ku kávičke ... :)
20 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1/2 ( hery, ... ) |
|
1 lyžica |
|
2 ks |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
na vymastenie plechu |
|
1 ks, na potretie |
|
alebo oriešky |
|
Postup
-
1
1 hrnček - 250 ml Do misky si dáme múku,tuk,cukor,žĺtky a štipku soli. Podľa potreby pridáme kyslú smotanu. Z dobre vypracovaného cesta vytvoríme bochníček a vložíme ho na 15 minút do mrazničky. Potom cesto vyvaľkáme. Zvinieme ho ako roládu a pokrájame na slimáčiky. Uložíme na vymastený plech,potrieme rozšľahaným vajíčkom,posypeme hrubším kryštálovým cukrom a jemne nasekanými mandľami,orieškami ( my sme skúšali aj hrozienka a kokos ).Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
Diskusia k receptu