Slimáčiky

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 14. februára 2011

Veľmi rýchle a chutné... Spolu s kamarátkou sme si ich dnes pripravili ku kávičke ... :)

20 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

1 a 1/2 hrnčeka
1/2 ( hery, ... )
1 lyžica
2 ks
štipka
podľa potreby
  na vymastenie plechu
1 ks, na potretie
  alebo oriešky




Postup

  1. 1

    1 hrnček - 250 ml Do misky si dáme múku,tuk,cukor,žĺtky a štipku soli. Podľa potreby pridáme kyslú smotanu. Z dobre vypracovaného cesta vytvoríme bochníček a vložíme ho na 15 minút do mrazničky. Potom cesto vyvaľkáme. Zvinieme ho ako roládu a pokrájame na slimáčiky. Uložíme na vymastený plech,potrieme rozšľahaným vajíčkom,posypeme hrubším kryštálovým cukrom a jemne nasekanými mandľami,orieškami ( my sme skúšali aj hrozienka a kokos ).Pečieme v stredne vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu

cica2
krásne, rýchle a určite aj výborné:)
diabambulka
skúšala som a môžem potvdiť že sú výborné, nemohla som sa od nich odtrhnúť. akurát sme sa aj rozprávali že by to bolo výborné urobiť do mrazu/cesto/ a keď sa vám ohlási že je na ceste nečakaná návšteva jednoducho vybrať a upiecť. A pre nečakanú návštevu máte rýchlo teplý koláčik ku kávičke:-)
marienka44
@Hviezdickaz , ja by som tú posýpku dala na rozvalkan cesto a potom rolovala a krajala. Aspon by oriesky nezhoreli alebo neodpadali. :-)
vladkaku
Rýchlovky zbožňujem, a to že to nemusím vykrajovať, nie je neporiadok, skúsim ako Marienka44, ďakujem za tip
matased
je to raz - dva a to sa mi páči! A dobrý nápad je aj to zamrazenie cesta
evanaaa
Marienkin nápad je dobrý, tiež som chcela povadať, že keď už sa to zatáča, mohlo by sa cesto pred tým posypať tým kryštálom, a pod. Ale cukor aj na vrch, tak ako to je tu, aspoň by skaramelizoval a chrumkal. Dobrý recept, len ja by som si ten cukor musela odpustiť, ale aj tak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia