Zapekané obložené sójové rezne

natassa22 - bez fotkynatassa22, 27. januára 2014

Keďže som bola najskôr vegetariánom, a potom vegánom, pre mňa nebolo na nete nikdy dosť receptov. Preto tu teraz ponúkam recept na sójové rezne, Zobraziť celý popisKeďže som bola najskôr vegetariánom, a potom vegánom, pre mňa nebolo na nete nikdy dosť receptov. Preto tu teraz ponúkam recept na sójové rezne, ktorý som zhodou náhod robila naposledy včera. U nás všetkým veľmi chutí, tak snáď si to vyskúša doma aj niekto z Vás. Inšpirácia pochádza z takto robeného mäsa, teda kto chce, môže namiesto sójových rezňov urobiť kuracie..

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

12 ks
3 ks
20 dkg (alebo sójový syr)
1 l (podľa potreby)
1 ks
 (rôzne druhy)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si vývar na rezne - dame vrieť vodu, do ktorej ja dávam zeleninový bujón, tekuté Maggi korenie, čierne mleté korenie.. Keď je vývar v bode varu, nasypeme doň celý sáčok sójových sušených rezňov a povaríme 15-20 min, kým nie sú rezníky mäkké a šťavnaté.

  2. 2

    Kým sa rezne varia vo vývare, nakrájame si uhorky na tenké plátky ( okrem uhoriek dávam často aj zaváraný ananás, fazuľové struky, broskyňu, atď... podľa chuti a fantázie ) :)

  3. 3

    Keď máme rezníky hotové, vyberieme ich z hrnca a poukladáme na plech na pečenie. Na každý rezeň dáme tenký plátok uhorky (alebo ananásu, alebo hocičoho), a prekryjeme plátkom údeného syra (pre vegánov - použijeme sójový syr alebo rastlinný syr). Dáme do predhriatej rúry zapiecť na cca 15 min na 200 stupňov. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

bebemana
u nas Doma varime tiez sojove jedla,Tak tento recept urcite vyskusam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia