Keďže som bola najskôr vegetariánom, a potom vegánom, pre mňa nebolo na nete nikdy dosť receptov. Preto tu teraz ponúkam recept na sójové rezne, Zobraziť celý popisKeďže som bola najskôr vegetariánom, a potom vegánom, pre mňa nebolo na nete nikdy dosť receptov. Preto tu teraz ponúkam recept na sójové rezne, ktorý som zhodou náhod robila naposledy včera. U nás všetkým veľmi chutí, tak snáď si to vyskúša doma aj niekto z Vás. Inšpirácia pochádza z takto robeného mäsa, teda kto chce, môže namiesto sójových rezňov urobiť kuracie..
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si vývar na rezne - dame vrieť vodu, do ktorej ja dávam zeleninový bujón, tekuté Maggi korenie, čierne mleté korenie.. Keď je vývar v bode varu, nasypeme doň celý sáčok sójových sušených rezňov a povaríme 15-20 min, kým nie sú rezníky mäkké a šťavnaté.
- 2
Kým sa rezne varia vo vývare, nakrájame si uhorky na tenké plátky ( okrem uhoriek dávam často aj zaváraný ananás, fazuľové struky, broskyňu, atď... podľa chuti a fantázie ) :)
- 3
Keď máme rezníky hotové, vyberieme ich z hrnca a poukladáme na plech na pečenie. Na každý rezeň dáme tenký plátok uhorky (alebo ananásu, alebo hocičoho), a prekryjeme plátkom údeného syra (pre vegánov - použijeme sójový syr alebo rastlinný syr). Dáme do predhriatej rúry zapiecť na cca 15 min na 200 stupňov. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu