Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami
Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.
Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...
Tekvicové šatôčky
Šatočky z lístkového cesta poznáme všetci. Ale keďže k jeseni pre mňa neodmysliteľne patria jedlá z...
Zelená kaša zemiaková
Tuto kašu ste už videli v recepte králik na červenom víne tak Vám opíšem postup výroby...
Crème caramel s jahodami a so sektom
Rúru zohrejeme na 150 °C a predhrejeme misky. V malom hrnci skaramelizujeme cukor so soľou do tmavomedenej farby....
Trikrát P s morčacinkou
Milujem papriku... Červená, zelená, žltá, čerstvá, zaváraná, mletá... Prečo Trikrát P? No...
Korpusy na dvojposchodovú tortu
Je to trochu náročnejšie, ale verím, že to zvládnete. Bude to dvojposchodová torta.
Bezlepkové opekance s tvarohom a orechami
Opekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na sladko....
Pstruh v chlebovom kabáte
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....
Bezlepkový slaný koláč so sušenými hubami a s mozzarellou
Nazbierali ste si na jeseň v lese huby, usušili ich a teraz rozmýšľate, ako ich zužitkovať? Máme pre vás dobrý tip. Skúste s nami upiecť voňavý slaný koláč, a to aj bez lepku....
Prečistené maslo
Takto maslo pripravovalo už veľmi dávno. Malo to ale dva dôvody. V prvom rade, ...
Malinový džem s čokoládou
Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.
Bezlepkové makové šúľance
Objavte chuť tradičných makových šúľancov v bezlepkovej verzii s našou Universal mix Liana! Tento obľúbený slovenský obed si teraz môžete dopriať bez lepku, no stále s lahodnou chuťou....
Krevety na mexický spôsob
Občas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept...
Silná drožďová polievka so šampiňónmi
Velmi lahodná, silná, drožďová polévka vylahodněná žampionama, máslem a vajíčkem.
Jednohubky z lístkového cesta
Z rolky lístkového cesta formičkou vykrajujeme tvary vo forme kvetu a ukladáme do menších papierových košíkov na...
Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice
Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi....
Zapekaná plnená bageta
Chýba vám nápad na zaujímavú rýchlu večeru? Skúste zapiecť bagetu tak trochu na taliansky spôsob, naplňte...
Veľkonočné vajíčka
Tento recept sa dá robiť na sladko aj na slano - ideálne spestrenie veľkonočného stola.
Polévka z červených paprik
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, nakrájené papriky a brambory. Osolíme a...
Lesné osvieženie
Jahody sú už červené a čoskoro pribudnú aj maliny. A keďže je stále aj viac teplo,...
Ovocné mafiny ako ovečky
Tieto mafinky určite rozveselia malých aj veľkých kúpačov. Pohrajte sa pri pečení s vašimi ratolesťami a...
Plnený pstruh
Grilovať môžme aj ryby, filety, aj lastúrniky. Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s...
Pórkový šalát so slaninou
Tento recept mám od mojej susedky, ktorá veľmi rada skúša nové chute a aj sa jej...
Veľkonočné bezlepkové cupcakes s banánom a bielou čokoládou
Naše veľkonočné bezlepkové cupcakes s banánom a bielou čokoládou určite nesmú chýbať na vašom sviatočnom stole....
Hubárove raňajky
Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)