Pripravujem ju na sviatky či pre radosť. Pečenie je pre mňa zábava a to hlavne pečenie bábovky. Na veľkú noc sa akurát hodí ;)
15
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
50 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
3 ks |
|
225 g na vysypanie formy |
|
80 g |
|
10 g |
|
2 dl |
|
65 ml ny vyliatie formy a do bábovky |
|
1/2 ks na šťavu |
|
1/2 ks na šťavu |
|
trošku |
|
Postup
-
1
Vymastíme formu a pripravíme si suroviny.
- 2
Zmiešame všetky suroviny a nakoniec pridáme kypriaci prášok (aby sa nám bábovka riadne nafúkla).
- 3
Opatrne vlejeme cesto do formy.
- 4
Potom vložíme do rúry.
- 5
Keď vyberieme bábovku z rúry necháme ju ochladiť 30-45 min. Potom ju vyberieme z formy.
- 6
Pokrájame bábovku a môžeme si ju vychutnať :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu