Foto: herarecepty
Komerčný recept
porcií
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
113 g |
|
130 g |
|
3 ks |
|
60 ml |
|
195 g |
|
štipka |
|
1,5 ČL |
|
1 ks na kôru |
|
50 g |
|
0,5 ČL |
|
Krém: | |
250 g |
|
190 g |
|
50 ml |
|
0,5 ČL |
|
75 g |
|
30 ml |
|
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt.
- 2
Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme.
- 3
Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili. Na záver dôkladne prešľaháme. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami.
- 4
Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené
- 5
Postup krém: Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti rastlinný tuk Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
- 6
Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Potom necháme vychladnúť.
- 7
Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt. Dôkladne všetko premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.
- 8
Tip: Namiesto mandľového extraktu, použite likér Amaretto (3 kávové lyžičky na krém i cesto).
- 9
Na zdobenie použijeme mandle v čokoláde alebo v jogurte. Zo želé cukríkov si vykrojíme zobáčiky a krídla, pomocou rozpustenej čokolády ich prilepíme k mandliam.
- 10
Takto pripravené mandle vložíme do hniezd a nakoniec z tmavej čokolády urobíme oči. Celé necháme ešte pár minút zatuhnúť na chladnom mieste.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu