Mandľové cupcakes s kuriatkami

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 4. marca 2015

Komerčný recept

12
porcií
17-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
113 g
130 g
3 ks
60 ml
195 g
 štipka
1,5 ČL
1 ks na kôru
50 g
0,5 ČL
Krém:
250 g
190 g
50 ml
0,5 ČL
75 g
30 ml




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt.

  2. 2

    Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme.

  3. 3

    Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili. Na záver dôkladne prešľaháme. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami.

  4. 4

    Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené

  5. 5

    Postup krém: Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti rastlinný tuk Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.

  6. 6

    Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Potom necháme vychladnúť.

  7. 7

    Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt. Dôkladne všetko premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.

  8. 8

    Tip: Namiesto mandľového extraktu, použite likér Amaretto (3 kávové lyžičky na krém i cesto).

  9. 9

    Na zdobenie použijeme mandle v čokoláde alebo v jogurte. Zo želé cukríkov si vykrojíme zobáčiky a krídla, pomocou rozpustenej čokolády ich prilepíme k mandliam.

  10. 10

    Takto pripravené mandle vložíme do hniezd a nakoniec z tmavej čokolády urobíme oči. Celé necháme ešte pár minút zatuhnúť na chladnom mieste.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia