Tento recept je v našej rodine veľmi obľúbený, vrelo odporúčam. Je jednoduchy, nenáročný na prípravu a zasýti aj náročných konzumentov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. alebo biele |
|
1 ks väčšia |
|
šampiňóny , hliva |
|
1,5 dcl |
|
5 PL môžete dať aj klasický ale radšej kvalitný |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
pár malých nakrájaných kociek |
|
2 strúčiky |
|
Postup
-
1
Tofu si dáme do hlbokého taniera a pomocou vidličky ho rozdrobíme na mrveničku. Cibuľu nakrájame na malé kocky. Aj hríby nakrájame, ale na väčšie kúsky ako cibuľu lebo pri dusení sa scvrknú. Slaninu nakrájame na 0,5 cm kúsky.
- 2
Na panvicu si dáme olej. Necháme ho rozpáliť. Potom pridáme nakrájanú cibuľa a pretlačený cesnak. Osmažíme do zlata a môžeme pridať pokrájané hríby. Chvíľu osmažíme a podlejeme trochou vody, podľa potreby. Necháme dusiť približne 20 minút až kým hríby nezmäknú a nepodusia sa.
- 3
Zmes dochutíme soľou, vegetou a korením podľa chuti. Nadbytočnú vodu v panvici odparíme. Potom môžme pridať slaninku, ale nie je to podmienka aj tak je jedlo chutné. Necháme ju chvíľu osmažiť a môžeme pridať rozmrvené tofu. Vmiešame ho do zmesi a čakáme kým sa neohreje .
- 4
Takto pripravenú zmes podávame s pečivom najlepšie s celozrnnými hriankami. Nezabudnite na zelenú oblohu napr. šalátovú uhorku, paradajky alebo olivy. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu