Tofu s hríbami

zuzlicek55 - bez fotkyzuzlicek55, 19. februára 2013

Tento recept je v našej rodine veľmi obľúbený, vrelo odporúčam. Je jednoduchy, nenáročný na prípravu a zasýti aj náročných konzumentov.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. alebo biele
1 ks väčšia
 šampiňóny , hliva
1,5 dcl
5 PL môžete dať aj klasický ale radšej kvalitný
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 pár malých nakrájaných kociek
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Tofu si dáme do hlbokého taniera a pomocou vidličky ho rozdrobíme na mrveničku. Cibuľu nakrájame na malé kocky. Aj hríby nakrájame, ale na väčšie kúsky ako cibuľu lebo pri dusení sa scvrknú. Slaninu nakrájame na 0,5 cm kúsky.

  2. 2

    Na panvicu si dáme olej. Necháme ho rozpáliť. Potom pridáme nakrájanú cibuľa a pretlačený cesnak. Osmažíme do zlata a môžeme pridať pokrájané hríby. Chvíľu osmažíme a podlejeme trochou vody, podľa potreby. Necháme dusiť približne 20 minút až kým hríby nezmäknú a nepodusia sa.

  3. 3

    Zmes dochutíme soľou, vegetou a korením podľa chuti. Nadbytočnú vodu v panvici odparíme. Potom môžme pridať slaninku, ale nie je to podmienka aj tak je jedlo chutné. Necháme ju chvíľu osmažiť a môžeme pridať rozmrvené tofu. Vmiešame ho do zmesi a čakáme kým sa neohreje .

  4. 4

    Takto pripravenú zmes podávame s pečivom najlepšie s celozrnnými hriankami. Nezabudnite na zelenú oblohu napr. šalátovú uhorku, paradajky alebo olivy. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia