Zeleninová zmes v papierovom batôžteku

Patrik Lednár
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 15. augusta 2011
Zeleninová zmes v papierovom batôžteku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, vykostené
100 g
80 g
80 g
300 g, napoly uvarené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a opečieme na oleji spolu s cibuľkou a cesnakom päť minút. Papier na pečenie vystrihneme na veľkosť 35 x 35 cm. Namočíme ho, pokrčíme v dlaniach a vystrieme na stôl.

  2. 2

    Na stred papiera dáme na malé kocky pokrájanú zeleninu, opečené mäso. Ochutíme čerstvým rozmarínom, soľou a korením a pridáme šampiňóny.

  3. 3

    Papier hore zviažeme motúzikom a urobíme z neho batôžtek. Vložíme do rúry a pečieme 20 minút na 180 oC.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Lacné jedlá za pár eur

Diskusia k receptu

modrykamen
Vraciame sa k starému dobrému papieru. Dakedy, keď ešte nebol alobal, môj tatino s partiou na lúke pod lesom robil živánsku na otočnom ražni zabalenú v papieri a zviazanú motúzom. Pieklo sa to pomaly nad pahrebou, aby papier nezhorel a všetci prítomní sa vystriedali pri točení ražňa.
branka
chcem sa opytat, nedal by sa pouzit ryzovy papier?
...potom by to bolo jedle cele...len neviem, ci by sa papier nepotrhal...
mate niekto skusenosti?