Brokolicový krém s pecorinom
Marek Petrenčák
šéfkuchár Double Tree by Hilton, Košice, 18. júla 2022
šéfkuchár Double Tree by Hilton, Košice, 18. júla 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do väčšieho hrnca dáme olivový olej, na ktorom opražíme nakrájanú šalotku. Po chvíli pridáme nakrájaný cesnak, ktorý tiež opečieme do zlatista. Prilejeme horúci vývar a necháme pomaly variť.
- 2
Medzitým nasekáme brokolicu na ružičky, pridáme ju do vývaru a varíme 5 minút. Po uvarení polievku rozmixujeme, podľa chuti osolíme a okoreníme čiernym korením. Na záver do polievky pridáme nastrúhaný syr pecorino a na zjemnenie smotanu.
- 3
Pri servírovaní ozdobíme zvyšným syrom pecorino.
Tiež brokolicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu