Brokolicový krém s pecorinom
Marek Petrenčák
šéfkuchár Double Tree by Hilton, Košice, 18. júla 2022
šéfkuchár Double Tree by Hilton, Košice, 18. júla 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
4 ks |
|
4 strúčiky |
|
100 g |
|
200 ml (33 %) |
|
50 g |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do väčšieho hrnca dáme olivový olej, na ktorom opražíme nakrájanú šalotku. Po chvíli pridáme nakrájaný cesnak, ktorý tiež opečieme do zlatista. Prilejeme horúci vývar a necháme pomaly variť.
- 2
Medzitým nasekáme brokolicu na ružičky, pridáme ju do vývaru a varíme 5 minút. Po uvarení polievku rozmixujeme, podľa chuti osolíme a okoreníme čiernym korením. Na záver do polievky pridáme nastrúhaný syr pecorino a na zjemnenie smotanu.
- 3
Pri servírovaní ozdobíme zvyšným syrom pecorino.
Tiež brokolicová polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu