
Polnočná polievka
Údené mäso uvaríme, vyberieme a odložíme. Do vody z údeného mäsa vložíme očistenú a pokrájanú...

Klobása v župane
Lístkové cesto vyvaľkáme a vykrojíme kolieska, okraje potrieme vajíčkom.

Voňavé kuriatko zapečené s hubami
Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či...

Vitamínový nápoj
Autor pôvodného receptu je Kvetoslava Biljnjová. Bratislava, Tento recept som si obľúbila, robim ho často je skutočné...

Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi
Mäso poriadne nasolíme a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...

Karfiol s ořechovou houstičkou
Do osolené vody přidáme kmín a vložíme květák. Růžičky, půlku, celý - záleží na...

Kuracie stehná pečené na brokolicovo-hubovej plnke
Pôvodne som chcela robiť stehná pečené na kyslej kapuste, ale keďže včera som robila halušky s...

Pistáciové minibábovky s malinovým krémom
Jemný pistáciový korpus a jemne kyselkavý malinový krém je výborná kombinácia....

Nivovo-tvarohová nátierka s pivom
Túto pomazánku som prvý krát jedla na Morave... úžasná... možno časom pridám aj foto

Hubová nátierka s paradajkovou bagetou
Cesto na paradajkové bagety: V 300 ml vody rozpustíme kocku droždia. Od oleja odkvapkané sušené paradajky...

Pečené zemiaky s bylinkami a avokádovou nátierkou
Veľmi chutné, chuťovo výrazné, aromatické, zasýti, pomazánka dodá zemiakom jemnosť, vláčnosť a...

Rybací paprikáš
Rybie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým najemno...

Linecké kraslice
Veľká noc síce aktuálna nie je, no aj napriek tomu sem pridávam tento recept. V...

Škoricové donuty z Tofu (videonávod)
Čokoláda, škorica, mlieko a naturálne Tofu. Vyskúšajte túto netradičnú kombináciu na prípravu obľúbenej pochúťky....

Farebná veľkonočná nátierka
Mrkvu a zeler najemno nastrúhame, pór nakrájame na tenké kolieska a sparíme. Vodu zlejeme, ...

Vajcový chren
Tento recept je typický pro wigilie - vánoční svátky, ale já ho dělávám po celý rok....

Fazuľová polievka s krúpami a pľúckami
Fazuľu varíme v tej vode, v ktorej bola namočená a pred dovarením k nej pridáme umyté krúpy.

Baraní zeleninový kebab
Baklažány očistíme, pokrájame na kocky a opražíme ich na oleji, pridáme kocky baranieho mäsa a 15 minút podusíme....

Jednoduchý uhorkovo-paradajkový šalát s cibuľou a balkánskym syrom
Tento šalát si môžete dať ako prílohu k mäsku, ale dá sa spapať aj s opečenou...

Secretum Monkʻs Punch
Teplé drinky sú v chladnom období silné čarodejky. Zahrejú, rozprúdia krv v žilách, uvoľnia,...

Tvarohové rohlíčky
Tyto rohlíčky se kromě tvarohu dají plnit i ořechovou nebo makovou náplní, ale u nás jsou...

Králičie beháky na póre a bielom víne
Králičina patrí medzi moje obľúbené mäso. Teraz som ju robila na póre a podlievala bielym vínom....

Kefírové šišky bez lepku
Ledva skončili vianočné sviatky, už sú tu Fašiangy a s nimi “šiškové hodovanie”....

Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.

Rýchly tvarohový dezert
Tento recept je hotový za chvíľočku a je veľmi chutný. Je pre všetkých, ktorí hľadajú...
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky