
Expresná paradajková omáčka z polotovarov
Vo vyššom hrnci nasucho opražíme 3-4 polievkové lyžice polohrubej múky.

Teľací vývar so špikovými knedličkami
Klasikou v našich domácnostiach je hovädzí vývar s pečeňovými haluškami. Nechajte sa nahovoriť na zmenu a vyskúšajte delikátny teľací vývar s knedličkami, ktoré dochutíte špikom z kostí....

Medovníčky mäkké Zorka
Tento recept my dala moja babka . Su to moje najoblúbenejšie medovnyčky lebo su mäkké a chrumkavé....

Topinamburový krém s hľuzovkovým olejom
Asi nik nepochybuje, že zemiak patrí do slovenskej kuchyne. No vedeli ste, že topinambur...

Syrový dip v šalotkách
Cibule šalotky nakrájame na rovnaké časti, potrieme ich maslom, osolíme, okoreníme a pečieme v...

Čokoladový koláč
toto je pre milovníčky čokolády - mňa recept zaujal a hlavne tam nie je múka tak som...

Tvarohovo-smotanové rezy
Tento rcp mám od susedy a je vynikajúci, niečo podobné ako zákusok Velhory.

Dusený špenát s klobásou
Ako malý chlapec som špenát nemohol ani cítiť, ale teraz na špenát nedám dopustiť. Ako...

Klasický vanilkový crème brûlée
Tento dezert je geniálny hneď dvakrát. Jeho príprava je jednoduchá a chuť je úchvatná....

Šalát - nátierka z Poľska
Priateľka z Ukrajiny žila 9 rokov v Poľsku a tam je vraj takéto jedlo úplne bežné, len ona to spravila nahrubšie, pokrájané ako šalát a ja to tu prezentujem postrúhané najemno ako nátierku....

Vajíčka v lístkovom župane
Rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na štvorce s veľkosťou asi 10 cm. Do cesta zabalíme vajíčko uvarené na...

Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...

Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami
Leto je plné chutí a farieb a kedže milujem experimenty toto muselo vzniknúť :-)

Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...

Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...

Vajíčkové pohladenie
Vynikajúca a ľahká vajíčková nátierka na chlebík hotová za 10 minút.

Ovocná nepečená torta
Torta je veľmi oblúbená v našej rodine... Je chutná a hlavne nieje náročná.

Bagety s vyprážanými pečienkami
Tieto bagety lúbim robiť ked ideme na koncert, na vylet atd. Keď nás cestou pochytí...

Hruškovo-melónový džem
Dnes som varila hruškovy džem a pridala som donho aj žltý melon pretože mám jeho chut rada...

Dolky II – Šlejšky sudetské, jizerské
Vdolky- dolky, vdolečky-dolečky... krajové jídlo, které se nejspíš s mnoha obměnami peklo v mnohých...

Rýchle raňajky
Umyté redkovky nakrájame na tekné plátky. Knäckebrot potrime tenkou vrstvou pesta a navrch dáme uhorky, ...

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....

Kebab s krúpovo-reďkovkovým šalátom
Mäso zmiešame spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a so všetkými prísadami tak, aby sa dobre spojili...

Kôprová omáčka s prílohou z mletého mäsa
Jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinku. Je vhodné na obed i na večeru, so...

Orechovo-karamelová torta na narodeniny
Toto je naša najobľúbenejšia kombinácia - orechy a karamel.

Špargľové tagliatelle
Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...

Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...