Foto: zirafninka1
Sladká mikulášska rýchlovka.
Postup
-
1
Pripravíme si piškótový korpus podľa osvedčeného receptu. Ja som použila kúpený, kedže naša chladnička sa pokazila :( a na balkóne vajka zamŕzaju.
- 2
Jahodový kompót precedíme cez sitko. Do 200 ml kompótovej šťavy dáme polovicu agar agar paličky a necháme paličku ponorenú 30 min. Jahody rozmačkáme alebo pokrájame na plátky a navrstvíme na korpus.
- 3
Z múky, cukru a pudingového prášku si uvaríme hustý puding. Mierne vychladnutý nalejeme na korpus. Do stredu položíme menšiu kruhovú formu.
- 4
Šťavu s agar agar na miernom ohni povaríme, kým sa palička úplne nerozpustí. Necháme chvíľu vychladnúť a vlažné želé nalejeme do formy položenej v strede korpusu. Necháme stuhnúť. Formu opatrne vyberieme. Trochu želé vylejeme na tanierik, neskôr z neho vyrežeme ústočka pre Mikulášov.
- 5
Vyšľahanou šľahačkou ozdobíme tortičku. Ja som bola lenivá roztopiť trochu čokolády a na oči som použila čokoládový topping. To nerobte. Toppingové očka sa Mikulášikom roztekajú.
- 6
V reze...
- 7
A ešte dôkaz, že tortička mala úspech u najmenších :))
- 2
Kocurko spapal vsetku slahacku ale dal si aj z cesta a pudingu :) Nebolo to sice nalozene prenho, ale chvilka nepozornosti a cely kus bol jeho :)
Agar agar kupujem v bioobchode. Riasy necitim. Teda necitim nic nezvycajne. Ano, snazim sa tu zelatinu nahradit agar agar-om kvoli tomu, ze maso nejem.v tych vyrobnych procesoch sa nevyznam, ale zelatina je nejaky zivocisny kolagen.. "Odvar" z nejakych spojivovych vaziv, chrupaviek.. Tak ked nemusim, radsej vynecham..