Mikulášska tortička fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 6. decembra 2010

Sladká mikulášska rýchlovka.

Suroviny

1 ks,okrúhly
1 ks
1/2 paličky
1 ks
400 ml
2-3 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si piškótový korpus podľa osvedčeného receptu. Ja som použila kúpený, kedže naša chladnička sa pokazila :( a na balkóne vajka zamŕzaju.

  2. 2

    Jahodový kompót precedíme cez sitko. Do 200 ml kompótovej šťavy dáme polovicu agar agar paličky a necháme paličku ponorenú 30 min. Jahody rozmačkáme alebo pokrájame na plátky a navrstvíme na korpus.

    Mikulášska tortička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z múky, cukru a pudingového prášku si uvaríme hustý puding. Mierne vychladnutý nalejeme na korpus. Do stredu položíme menšiu kruhovú formu.

    Mikulášska tortička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šťavu s agar agar na miernom ohni povaríme, kým sa palička úplne nerozpustí. Necháme chvíľu vychladnúť a vlažné želé nalejeme do formy položenej v strede korpusu. Necháme stuhnúť. Formu opatrne vyberieme. Trochu želé vylejeme na tanierik, neskôr z neho vyrežeme ústočka pre Mikulášov.

    Mikulášska tortička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyšľahanou šľahačkou ozdobíme tortičku. Ja som bola lenivá roztopiť trochu čokolády a na oči som použila čokoládový topping. To nerobte. Toppingové očka sa Mikulášikom roztekajú.

    Mikulášska tortička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V reze...

    Mikulášska tortička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A ešte dôkaz, že tortička mala úspech u najmenších :))

    Mikulášska tortička (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

hubarka35
no to je krásne,myslela že to po jednom mikulášku sa robi,no len neviem čo je to ten agar agar,prvý krát to vidim to slovko-asi som neznalá,fakt netušim-želatina to može byt?a ta cicuška zlizla len šlahačku?
zirafninka1
@dorisa @hubarka 35 Dakujem Vam. @hubarka Agar agar je bezmasovita zelatina z morskych rias. Samozrejme da sa nahradit klasickou zelatinou.
Kocurko spapal vsetku slahacku ale dal si aj z cesta a pudingu :) Nebolo to sice nalozene prenho, ale chvilka nepozornosti a cely kus bol jeho :)
lucylee
zirafninka1 cítiť v agar agar riasy? Pýtam sa preto, lebo riasy neznášam, aj ich chuť aj vôňu, používaš preto, že klasické želatína obsahuje živočíšny tuk, však?
matju
ten kocúr bude o rok na tom mieste čakať na 100% ha-ha
douglas
Má to nápad a to vždy zaujme. Nakoniec ten najvätší "pracant" zlízal smotanu, teda šľahačku:D. Joj, ta ale šmakuje...
hubarka35
@Zirafninka a to kde kupuješ ten agar,raz babka pila daku vodu z rias,24 hod sa močiliy,cedila to a vypila každy den,ale to je asi niečo ine,neviem presne už...
zirafninka1
Dakujem za mile komentare.
Agar agar kupujem v bioobchode. Riasy necitim. Teda necitim nic nezvycajne. Ano, snazim sa tu zelatinu nahradit agar agar-om kvoli tomu, ze maso nejem.v tych vyrobnych procesoch sa nevyznam, ale zelatina je nejaky zivocisny kolagen.. "Odvar" z nejakych spojivovych vaziv, chrupaviek.. Tak ked nemusim, radsej vynecham..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia