Voňavé kuriatko zapečené s hubami

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 3. mája 2015
Voňavé kuriatko zapečené s hubami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či „desiatové“ polievky... to sú špeciality, ktoré inde vo svete nenájdete.

4
porcie
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
0,5 kg
100 g
200 g
20 g
20 g
250 g
30 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kura osolíme, prešpikujeme slaninkou, okoreníme, potrieme cesnakom, pridáme na štvrtiny nakrájanú cibuľku a polovicu z húb.

  2. 2

    Všetko podlejeme vodou, olejom a pečieme asi 70 minút, pridáme druhú polovicu húb a zapečieme dozlatista.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@motyka , žiaľ každodenné správy o stave kuraciny sú odstrašujúce a človek ťažko nájde chuť a silu v sebe, aby si pripravil z tohto ani sa neodvážim pomenovať v čom chované, čím chované a umývané kurčatá...ospravedňujem sa ...asi máš pravdu, lebo iba čo si doma vychováš, tomu môžeš veriť..
1x sivvi12
Pán kuchár, keby to kuriatko bolo vychované na mojom dvore, určite by som sa z neho dokázala tešiť, pretože vyzerá báječne..ale......