Voňavé kuriatko zapečené s hubami

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 3. mája 2015
Voňavé kuriatko zapečené s hubami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či „desiatové“ polievky... to sú špeciality, ktoré inde vo svete nenájdete.

4
porcie
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
0,5 kg
100 g
200 g
20 g
20 g
250 g
30 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Kura osolíme, prešpikujeme slaninkou, okoreníme, potrieme cesnakom, pridáme na štvrtiny nakrájanú cibuľku a polovicu z húb.

  2. 2

    Všetko podlejeme vodou, olejom a pečieme asi 70 minút, pridáme druhú polovicu húb a zapečieme dozlatista.

Diskusia k receptu

izabella929
Pán kuchár, keby to kuriatko bolo vychované na mojom dvore, určite by som sa z neho dokázala tešiť, pretože vyzerá báječne..ale......
motyka
Receptík fajn, určite chuť vynikajúca. Vyzerá suprovo. Len tak so šalátom.
Izabella - to fakt už nemôžeme konzumovať ani žiadnu kuracinku? To sme dopadli. Asi sa treba vrátiť k pestovaniu vlastnej hydiny.
izabella929
@motyka , žiaľ každodenné správy o stave kuraciny sú odstrašujúce a človek ťažko nájde chuť a silu v sebe, aby si pripravil z tohto ani sa neodvážim pomenovať v čom chované, čím chované a umývané kurčatá...ospravedňujem sa ...asi máš pravdu, lebo iba čo si doma vychováš, tomu môžeš veriť..
helenore
Treba trochu pozisťovať , pridať pár euro, ale určite sa už dá zohnať aj kvalitné masko, hydina. Recept ukladám.
waocipa
@kukulienka71 "nie všetko je čínske a poľské "a myslíš si že len v týchto štátoch máju nekvalitne potraviny,keby to bola pravda tak občania týchto štátov by už dávno vymreli
kukulienka71
@waocipa , práveže si to nemyslím, vyvážajú ich za najlepšie ceny, preto si ich ľudia húfne kupujú:-( smutné je, že aj v našich jedálňach v školách ho používajú:-(( ak to môžeme ovplyvniť, prečo nepohľadať lepší zdroj?? každý si môže vybrať čo dá do úst, hlavne, ak má aspoň nejaké informácie a tie musí mať, tovar je v predajniach označený pôvodom.
evanaaa
Dá sa naďabiť aj na lepšie kura, vodňanská hydina alebo aj HYZA by mali byť zárukou kvality, ale hádam sa aj iné nájdu......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia