Voňavé kuriatko zapečené s hubami
Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 3. mája 2015
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 3. mája 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či „desiatové“ polievky... to sú špeciality, ktoré inde vo svete nenájdete.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kura osolíme, prešpikujeme slaninkou, okoreníme, potrieme cesnakom, pridáme na štvrtiny nakrájanú cibuľku a polovicu z húb.
- 2
Všetko podlejeme vodou, olejom a pečieme asi 70 minút, pridáme druhú polovicu húb a zapečieme dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Izabella - to fakt už nemôžeme konzumovať ani žiadnu kuracinku? To sme dopadli. Asi sa treba vrátiť k pestovaniu vlastnej hydiny.