Foto: dada777
Kysnutý koláč bez mlieka a vajec s lahodnou chuťou cesta a tvarohovej plnky, ktorý je vhodný pri bezmliečnej a bezvaječnej diéte. V mojom recepte Zobraziť celý popisKysnutý koláč bez mlieka a vajec s lahodnou chuťou cesta a tvarohovej plnky, ktorý je vhodný pri bezmliečnej a bezvaječnej diéte. V mojom recepte je použitý pohánkový bezmliečny tvaroh, ale môžete použiť aj tvaroh z kravského mlieka. Trošku pripomína bábovku, ale bábovka to nie je...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V domácej pekárničke si zamiesime vláčne kysnuté cesto a necháme ho kysnúť. Medzitým si pohánkový tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom podľa chuti, aby plnka bola chutná.
- 2
Po vykysnutí si cesto rozdelíme na tri diely a každý diel si rozvaľkáme natenko a najemno natrieme tvarohovou plnkou. Takto naplnené diely stočíme ako roládu a všetky tri takto stočené cestá zapletieme do vrkoča.
- 3
Bábovkovú formu si potrieme olejom a vrkoč vložíme do formy a okraje vrkoča jemne spolu spojíme. Pečieme pri 180°C 20 -30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ty si akčný chlap..:-)
Náplň: hustý vanilkový pudink, tvaroh měkký, cukr
nevím, jak se sem vkládají obrázky, ale zkusím:
[img]
[/img]