Pečená koreňová zelenina so závitkami z lososa fotorecept
Foto: sracz
Rcp som zostavil tak na rýchlo až „živelne“ a nafotografoval som iba jeho druhú, jednoduchšiu, časť. Spamätal som sa až už asi 30 mm Zobraziť celý popisRcp som zostavil tak na rýchlo až „živelne“ a nafotografoval som iba jeho druhú, jednoduchšiu, časť. Spamätal som sa až už asi 30 mm široké a 210 mm dlhé pásiky z filetov lososa boli zrolované do závitkov. Určite prípravu pridám v kompletnom prevedení, keď ich budem robiť inokedy. S mojim krajším JA „realizujeme“ tzv. ľahký týždeň, tak aj Vám dobre padne vzor variantu bezproblémového zaťaženia žalúdkov. Príloha pečenej koreňovej zeleniny s rybou, naplňuje aj predstavy prísneho to „dietára“!
porcie
príprava
na 200-210 °C
Suroviny
2 ks plnené |
|
6-8 ks v troch farbách |
|
6-8 ks v troch farbách |
|
3-4 ks koreňový |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
4-5 PL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
takže začal som s plnkou do závitkov z lososa; dôkladne, na hladko, som vymiešal po 2 PL mäkkého masla, pokrájaných lístkov čerstvej petržlenovej vňate, strúhanky (ale môžete použiť aj „Panko“ z čerstvého bieleho pečiva), jednu červenú kápiu v marináde, pokrájanú na malé kúsky, ¼ KL soli a čMČK podľa chuti; z tenšej „brušnej“ hrany filetu lososa som odrezal dva pásiky (~ 30×210), zbavil ich kože, na „ležato“ som ich natrel ~ 7 mm vrstvou vymiešanej plnky, zroloval do závitku a každý zaistil dreveným špáradlom
-
2
koreňovú zeleninu som „vydrhol špecikefkou“ (je položená na koreňoch petržlenu) pod tečúcou vodou,
-
3
porozkrajoval som ju, rozložil v pekáči, osolil, okorenil čerstvo mletým čiernym korením, pokropil ~ 2 PL oleja, premiešal a vložil na 17÷21´ do rúry vyhriatej na 210 °C / 420 °F
-
4
asi po 20´ som pekáč opatrne vybral z rúry, zeleninu poobracal pomocou kuchyňskej „lopatky“, rozložil po nej hoblinky z PL masla a vrátil dopiecť na ďalších 17÷21´
-
5
druhý „½_času“ som využil na opečenie závitkov ~ 3÷4´ na každej strane, ktoré som priebežne oblieval horúcou „emulziou“ z dvoch PL oleja a 2 PL masla;
-
6
na plytkom tanieri to v complete vyzerali takto,
-
7
alebo s rozpolenou vajíčkovou maffinou (rcp čoskoro uverejním) potom takto
* * * * *