Chlebový puding s krémom z pomarančov
Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 11. marca 2012
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 11. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrozienka necháme cez noc namočené v likéri, potom ich, scedíme. Likérový „nálev“ spolu, s vajcami, medom, mliekom a šľahačkou, nalejeme do misy a dobre, premiešame.
- 2
Do pripravených foriem vložíme polovicu hrozienok a podľa, formy nakrájaný opečený biely, chlieb. Zalejeme krémom, rozdelíme zvyšné hrozienka a zakryjeme chlebom. Formy vložíme do plechu na pečenie a nalejeme asi 2 cm vody. Plech s pudingom dáme do rozohriatej rúry na 180 stupňov asi na 25–30 minút. Po vybratí necháme päť minút odstáť a potom ich vyklopíme.
- 3
Krém: šľahačku a práškový cukor rozšľaháme do tuha, pridáme likér a nastrúhanú kôru z pomaranča a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu