Chlebový puding s krémom z pomarančov

Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 11. marca 2012
Chlebový puding s krémom z pomarančov
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 g
80 ml
120 g
5 ks
250 ml
250 ml
1 ks
Krém:
250 ml
2 PL
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Hrozienka necháme cez noc namočené v likéri, potom ich, scedíme. Likérový „nálev“ spolu, s vajcami, medom, mliekom a šľahačkou, nalejeme do misy a dobre, premiešame.

  2. 2

    Do pripravených foriem vložíme polovicu hrozienok a podľa, formy nakrájaný opečený biely, chlieb. Zalejeme krémom, rozdelíme zvyšné hrozienka a zakryjeme chlebom. Formy vložíme do plechu na pečenie a nalejeme asi 2 cm vody. Plech s pudingom dáme do rozohriatej rúry na 180 stupňov asi na 25–30 minút. Po vybratí necháme päť minút odstáť a potom ich vyklopíme.

  3. 3

    Krém: šľahačku a práškový cukor rozšľaháme do tuha, pridáme likér a nastrúhanú kôru z pomaranča a premiešame.

Diskusia k receptu

cistinka
Neviem či som slepá, ale ako pozerám, tak pozerám...............veď na obrázku je volačo iné!
cistinka
aha......tak nič....som sa tešila čo to je na tej krásnej fotke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia