
Bageta s dlhým olivovým olejom
Vyskúšajte zdravé predjedlo. Spaľujte tuk chutnou bagetou s olivovým olejom! Bageta s ochuteným olivovým olejom dodá...

Koláč z cukiny so šunkou a syrom
Piekla som koláč. Tak som si povedala , že miniem aj cukinu z chladničky...

Ovocné kocky s bielou čokoládou v kréme
Už si nepamätám, kde som ho objavila... ale je chutný.

Klíčková nátierka
Z naklíčených zrn (malá čočka, velká čočka, pšenice, mungo, cizrna aj) viz recept https://varecha....

Jablkový zós
V detstve sme ho mali na tanieri častejšie, lebo jablká rástli v záhrade a aj varené mäso...

Zemiaková torta s baklažánom, hubami a syrovo-cibuľovou krustou
Vhodná ako prediedlo, či príloha...

Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom
Konečne už aj môj TOP lekvár je v špajzi. Teraz som do neho pridala vanilkový cukor...

Polievka s hubami a čiernym koreňom
Krémová so zemiakmi, sladkým zemiakom, cesnakom a smotanou.

Torta na prvé sväté prijímanie
Túto super dobrotu som upiekla pre vnúčika Danielka. Poteší celú rodinu...

Paradajky na smotane
Toto je jedlo studenej kuchyne. Recept mám od mamy, ktorá pochádza z Poľska a celej...

Medovníkové slimáky so zemiakovým kysnutým cestom
Medovníkové cesto je podľa receptu na tomto linku. vhttp://varecha. pravda. sk/recepty/hodove-medovniky-fotorecept/20776-recept. html a zemiaková uvediem vrecepte...

Bryndzový posúch
Z múky , žltkov, štipku soli a kvásku zamiesiť cesto a nechať vykysnúť. Potom ho roztiahnúť...

Makové gnocchi s jahodami
Niet nič ľahšie, ako uvariť kupované cestoviny. Chuť čerstvých je však oveľa príjemnejšia a farba...
Ferrero Rocher makrónky
Lieskové oriešky som vysypala na plech s papierom na pečenie. Dala som ich do vyhriatej rúry...

Moravanka do šalátov
Moravanku zaváram každý rok. Je to výborný polotovar do šalátov. Trocha to dá viac práce, ...

Vrtuľky s krabiou omáčkou
Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. V kastróliku dáme na olej speniť cibuľu, ...

Šampiňónová polievočka s mladým špenátom
Rychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú...

Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...

Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a...

Čakankový šalát s ovčím syrom
Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.

Silvestrovské zmrzlinky
Tortové oplátky naparíme nad hrncom. Trochu vody v širokom hrnci dáme jemne zovrieť, navrch uviažeme čistú...

Benedikt vajcia - pálivé
Najprv si urobíme Holandskú omáčku. V miske nad parou rozmiešame rozpustené maslo a žĺtky čo v...

Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...

Pečené papriky plněné rýží s kuřecím masem
Rýži uvaříme v osolené vodě. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a kuřecí...

Cuketový perkelt so šampiňónmi
Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....

Ovocné želé s bielym vínom
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky