Zeleninový hrniec

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

200 g
4 ks
400 g
400 g
4 ks
4 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Kukuričné klasy zbavíme listov, očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a rozštvrtíme.

  2. 2

    Zelenú papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na prúžky. Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na kocky, cesnak očistíme a popučíme. Na veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky a opražíme na nej nakrájanú cibuľu dozlata.

  3. 3

    Pripravenú zeleninu, cesnak a zemiaky prisypeme do panvice, pridáme majorán, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prípadne trocha zalejeme studenou vodou. Zakryjeme a všetko spolu dobre podusíme. Podávame posypané nastrúhaným syrom a zelenou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia