Šampiňóny s chilli Hermelínom

frigga - fotkafrigga, 21. februára 2015
Šampiňóny s chilli Hermelínom
Foto: frigga

Tip na naozaj rýchly a chutný obed :)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si všetky šampiňóny umyjeme a nakrájame na kúsky, potom ich vložíme do panvice v ktorej sme si medzi časom rozpustili maslo. Masla netreba veľa, lebo huby pustia vlastnú šťavu po pridaní soli. Premiešame ich, pridáme čerstvú bazalku, soľ a čerstvo namleté štvorfarebné korenie. Necháme dusiť na strednom plameni.

  2. 2

    Kým sa šampiňóny dusia, pripravíme si hermelín. Nakrájame ho na pozdĺžne kúsky, každý kúsok obalíme v čerstvo namletom chilli korení a necháme ich chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.

  3. 3

    V tomto momente by už šampiňóny mali byť hotové, nemusíme ich na panvici trápiť až úplne do mäkka, stačí al dente. Ochutnáme, v prípade potreby dosolíme, dokoreníme, ešte raz premiešame a môžeme podávať. Hermelín umiestnime na ešte horúce šampiňóny a kto chce, môže si pridať nejakú zeleninu navyše. Ja som servírovala spolu s kapustovo-mrkvovým šalátom :)

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Ďakujem Vám pekne za hviezdy aj komentáre, som rada že sa recept pozdáva. Pre milovníkov húb a syra je to ako stvorené :)
Toto určite príležitostne vyskúšam. Suroviny - všetky podľa mojej chuti. Rýchlo a chuťovo super. Ukladám do K.K. 5*.
Kvuli tomu jsem jela do Kauflandu pro hermelin? :-) Mam radsi hlivu nez zampiony, opeceneou na masle miluju. Na to jsem dala ten hermelín, strcila na tri minuty pod gril. Na to cern, drceny pepř a červený pepř, julienne zelenou papriku, k tomu bergamotovy caj s limetkou. Svacina, vecere v jednom, mít Hilton, podávám to jako delikatesu nad lanýžema :-) Krásný nápad a stále opakuji, ze v jednoduchosti je krása ! *************** :-)
@mijaita , som moc rada že Vás môj recept oslovil, Vaše prevedenie je opäť o niečo vylepšené a určite to chutilo báječne aj s paprikou a zapíjajúc čajom :)

Pridaj komentár k receptu: