Nepečená tvarohová torta
Nepečená tvarohová torta

Tvarohovo-jogurtová pena na piškóte s mangovým pyré

Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 8. mája 2018
Tvarohovo-jogurtová pena na piškóte s mangovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
príprava

Suroviny

150 g
150 g
100 g
12 ks (savoiardi)
500 g
4 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Tvaroh a jogurt zmiešame, pridáme cukor a vyšľahanú šľahačku. Dva plátky želatíny dáme napučať do vody. Potom ju trocha vyžmýkame a na miernom ohni rozpustíme a primiešame k tvarohovému krému.

  2. 2

    Tortovú formu vystelieme (aj po bokoch) piškótami a vylejeme tvarohovú zmes. Necháme stuhnúť.

  3. 3

    Dva plátky želatíny dáme napučať do vody. Potom ju trocha vyžmýkame, na miernom ohni rozpustíme a primiešame k mangovému pyré. Pyré nalejeme na vychladnutú tvarohovú vrstvu. Tortu naporciujeme a prípadne ozdobíme zvyškom mangového pyré vo forme omáčky.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Toto je úžasné... tak krásne farebne zladené, jemné, nežné, príjemné, veselé, skrátka svadobné...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia