Foto: abkul
Tento veniec mám od kamarátky a keďže tvarohových sladkostí nie je nikdy dosť, tak som recept ihneď vyskúšala a výsledok bol asi dobrý, lebo Zobraziť celý popisTento veniec mám od kamarátky a keďže tvarohových sladkostí nie je nikdy dosť, tak som recept ihneď vyskúšala a výsledok bol asi dobrý, lebo sa hneď minul. Ak sa už tu nachádza pod iným názvom tak je to na porovnanie, ak nie, tak vyskúšajte. Tu na Vareche sú naozaj skvelé recepty, odtiaľto si aj ja beriem inšpiráciu. Pomohlo mi to hlavne teraz na Vianoce, keď som tu našla veľa nového drobného pečiva. Som rada, že aj ja môžem raz za čas prispieť sem svojimi pre mňa novými receptami. Pozdravujem!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
štipka |
|
1 ks |
|
80 g |
|
1 ČL |
|
1 ks (čerstvé celé) |
|
100 g |
|
Plnka: | |
150 g |
|
180 g |
|
1 ks (prášok) |
|
500 g |
|
3 ks (celé) |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
podľa potreby |
|
ľubovoľné |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto, najlepšie rovnakej izbovej teploty, zmiešame v miske.
-
2
Potom spracujeme na cesto, ktoré má hustejšiu konzistenciu.
-
3
Z cesta urobíme valček, vložíme do formy a roztlačíme do bokov tak, aby sme vytvorili priestor pre plnku. Ja mám silikónovú formu, tak som ju nemusela mastiť ale inú treba vymastiť a vysypať múkou.
-
4
Pripravíme plnku: Maslo vymiešame s cukrom a VC, pomaly pridávame tvaroh, vanilkový puding-prášok a po jednom zamiešame 3 celé vajcia a citrónovú kôru.
-
5
2/3 bielej plnky navrstvíme na cesto do formy.
-
6
Do zostatej 1/3 plnky pridáme 2KL kakaa a natrieme na bielu plnku.
-
7
Ja som ešte na vrch pokládla piškóty / nemusia byť ale pri vyklopení to na nich stojí/. Upečieme pri 180 stupňoch asi 50 min.
-
8
Necháme aspoň 1/2 hodinu vychladnúť a vyklopíme. Podarilo sa.
-
9
Nakoniec polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa svojej fantázie. Vychladnuté chutí najlepšie. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu