Bezlepkové fritule
Foto: potravinarskavyrobaliana
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
2 PL (alebo rumová aróma) |
|
štipka |
|
130 g |
|
1/2 bal. |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Na poliatie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Lyžicou všetky suroviny vymiešame.
- 2
Lyžičku namočíme v oleji a pomocou nej naberáme cesto a vkladáme do rozpáleného oleja. Pečieme zo všetkých strán dozlatista.
- 3
Vyberieme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný olej. Posypeme práškovým cukrom a polejeme polevou alebo rozpustenou čokoládou, džemom...
- 4
Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix za 200 g hladkej múky.
Tiež šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu