Pena z džinu s tonikom s lesným ovocím a grilážou

Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 29. augusta 2010
Pena z džinu s tonikom s lesným ovocím a grilážou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií

Suroviny

450 g
50 g
 (ingrediencia z molekulárnej kuchyne, ktorá je na slovenskom trhu)
300 g
100 g
Zmes 100 g:




Postup

  1. 1

    Tonik vlejeme do misky a necháme vyprchať. Pridáme džin a proespumu, premiešame ručným mixérom a prelejeme do šľahačkovej fľaše. Dáme bombičku a necháme vychladiť aspoň hodinu.

  2. 2

    Potom pridáme ešte jednu bombičku a môžeme podávať. Hnedý cukor rozpustíme a pridáme k nemu lesné ovocie.

  3. 3

    Premiešame a podávame. Zmes orieškov, čokolády a sušeného ovocia nasypeme na vrch peny.

Diskusia k receptu

sjuz
skvelé, len škoda, že sa už ochladilo:), hodí sa skôr na horúce večery....:)
Videla som už niekoľko dokumentov o molekulárnom varení - veľmi zaujímavé a predovšetkým absolútne iný pohľad na varenie, ako ho poznáme.....:) Ale nevedela som, že proespuma je bežne dostať...musím sa po tom poobzerať....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia