Pena z džinu s tonikom s lesným ovocím a grilážou
Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 29. augusta 2010
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 29. augusta 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
Suroviny
450 g |
|
50 g |
|
(ingrediencia z molekulárnej kuchyne, ktorá je na slovenskom trhu) |
|
300 g |
|
100 g |
|
Zmes 100 g: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Tonik vlejeme do misky a necháme vyprchať. Pridáme džin a proespumu, premiešame ručným mixérom a prelejeme do šľahačkovej fľaše. Dáme bombičku a necháme vychladiť aspoň hodinu.
- 2
Potom pridáme ešte jednu bombičku a môžeme podávať. Hnedý cukor rozpustíme a pridáme k nemu lesné ovocie.
- 3
Premiešame a podávame. Zmes orieškov, čokolády a sušeného ovocia nasypeme na vrch peny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Videla som už niekoľko dokumentov o molekulárnom varení - veľmi zaujímavé a predovšetkým absolútne iný pohľad na varenie, ako ho poznáme.....:) Ale nevedela som, že proespuma je bežne dostať...musím sa po tom poobzerať....