Muffiny
Foto: jessinka

Skúšala som mnoho verzii, no toto cesto je jednoznačne najlepšie. Príchute sa dajú rôzne kombinovať, pridávam aj pár mojich osvedčených :) TIP : kvalitné silikónové Zobraziť celý popisSkúšala som mnoho verzii, no toto cesto je jednoznačne najlepšie. Príchute sa dajú rôzne kombinovať, pridávam aj pár mojich osvedčených :) TIP : kvalitné silikónové formičky sú nevyhnutné.

36ks
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
1 celý
2 ks
1 hrnček (jogurt, smotana)
3/4 hrnčeka
Plnka:




Postup

  1. 1

    Suroviny musia mať rovnakú teplotu. Sypké suroviny premiešame spolu. Tekuté tiež zvlášť. To je základ. Spojíme dokopy a ihneď plníme do silikónových formičiek. Ak chceme cesto čokoládové, pridáme pravé holandské kakao.

    Muffiny - obrázok 1
  2. 2

    Príchuť môžeme primiešať do cesta ( kúsky bielej, mliečnej, tmvej čokolády, orechov, kokos .. ). Ak dávame do nich kúsky ovocia, je dobré plniť ich na záver a dávať na vrch, keďže pri pečení padnú dolu. Ak sa rozhodneme dať do nich puding, na spodok formičky dáme cesto, potom puding a zase trošku cesta. Záleží už len na vašej chuti a fantázii. Do pudingu pridajte na konci lyžičku čerstvého masla, bude lahodnejší :)

    Muffiny - obrázok 2

Diskusia k receptu

janara
..univerzálne bublaninové cesto, robím z neho tiež muffiny ake aj mnoho ďalších koláčov
gacy
Robim take iste len daval 1/2 hrnceka oleja a este pridam hrncek mlika :) mozes skusit budu lahsie na travenie :D mozno :D
jessinka
@gacy aj ja dávam hrnček mlieka + pár lyžíc jogurtu, sú vtedy naozaj lepšie :)
gacy
no s tým jogurtom budú určite jemnejšie to ti verím :) mňam :)
smejkad
namiesto mlieka som dala acidko, pridala som pernikove korenie a plnila som zmesou vanilkovy puding+cukor+lemon curd+vajce+muka na zahustenie
neskutocna balada :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia