Fazuľové placky s údeným jazykom

zemo - fotkazemo, 12. októbra 2009

Fazuľová smotanová omáčka a polievka s údeným vládne v našich kuchyniach! Dosť bolo! Zvrhnime tieto ošúchané jedlá z trónu! Nech padnú staré kráľovné, nech Zobraziť celý popisFazuľová smotanová omáčka a polievka s údeným vládne v našich kuchyniach! Dosť bolo! Zvrhnime tieto ošúchané jedlá z trónu! Nech padnú staré kráľovné, nech žije nová kráľovná! Jej veličenstvo Bean Cake I., vojvodkyňa z Smoked por or beef Palate!

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g
2 ks
150 g
100 g
100 g
100 g
100 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Údený jazyk, stonky zeleru a sterilizované alebo mrazené uvarené fazuľové lusky nakrájame na malé kúsky a premiešame s varenými fazuľami a najemno nakrájanou varenou brokolicou. Ozaj - ak vám údený jazyk nejde do úst, pokojne ho nahradíte kvalitným, teda nie mastným údeným. Ale nie je to ono.

  2. 2

    Z múky, vajec a mlieka vymiešame hustejšie cesto, do ktorého pridáme fazuľovú zmes. Osolíme, ochutíme karí korením, dobre premiešame a tvoríme menšie placky, ktoré vysmážame z oboch strán na oleji.

  3. 3

    Placky podávame poliate omáčkou, ktorú urobíme veľmi ľahko, tak že redkvičky nastrúhame, premiešame s kyslou smotanou, ochutíme soľou a bielym korením.

Diskusia k receptu