4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku, mlieko, vajcia a soľ zmiešame a cesto necháme 20 minút oddýchnuť. Slivky necháme odkvapkať, šťavu si odložíme.
- 2
Tvaroh, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, 3PL slivkovej šťavy a smotanu vymiešame. Opatrne pridáme polovicu sliviek. Štipku škorice zmiešame s práškovým cukrom.
- 3
Z cesta potupne upečieme 4 tenké amolety a uložíme ich na teplom mieste. Tvaroh a zvyšok sliviek rozdelíme na amolety, ktoré preložíme do trojuholníka. Podávame posypané škoricovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu