Japonské maki so soba rezancami
Nori riasu položíme drsnou stranou hore. Do dvoch tretín pridáme uvarené soba rezance, tuniaka nakrájaného na...
Kuracie kúsky v smotanovej omáčke
Kuracie prsia si naporciujeme na menšie rezne, ktoré nasolíme a prešpikujeme celým čiernym korením. Tieto...
Orechové srdiečka
Tento recept mám od svojej babičky a veľmi dobré rád. Práve som ich dopiekol, tak...
Zapekané palacinky s hrozienkami
Recept, ktorý bude určite každý poznať, ide o ľahkú prípravu ktorú by mali zvládnuť aj...
Medová roláda
z bielkov si spravime sneh, žltky vymiesame pridame med, dokladne zamiesame a primiesame sneh ...
Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...
Jelenie filety pod jablkovou perinou
Plátky slaniny opečieme a odložíme, mäso osolíme, okoreníme, obalíme v múke a vložíme z...
Môj letný obed
Základné suroviny sú zo záhrady môjho kamaráta, korenia sú z obchodu, používam keramický hrniec alebo teflónovú...
Cviklový šalát Anadyr s pečeným lososom
Šalát má vraj svoj prapôvod v Anadyre na Čukotke, tvrdil mi môj sused a priateľ Alex...
Bezmäsitá hurková kaša
Nerád špiním riad pre jednu-dve porcie jedla, takže takúto kašu robím z kila ryže naraz.
Brokolicovo-syrová inšpirácia
Som syrožrútka a zeleninová maniačka. Túto variantu som si pripravila ako chuťovku na záver dňa.
Karfiolovo-zemiaková panvica
Zeleninové jedlo jemnej, zľahka korenistej chuti. Rýchlo pripravené, rýchlo odfotené a rýchlo zjedené...
Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...
Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom
Dnes budú na obed bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom. Jedlo, ktoré je rýchlo hotové a najmä je veľmi praktické....
Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...
Roláda z tofu a kelových listov
Ostalo mi pár kelových listov po príprave prívarku ale na pláne k obedu bolo Tofu...
Krúpková polievka s mäsovými guľkami
Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na tenšie rezance, ktoré varíme vo vývare asi 20 minút...
Český burger
Recept pochádza z jednej českej knihy a preto sme ich nazvali " Czech burgers". Ja McDonalds...
Kukuricový prívarok
Veľmi chutné spracovanie kukurice na prívarok. máme ho radi takto ako ho robím ja s varenými...
Filet z kapra s makom a kapustou
Vyfiletovaného kapra naporcujeme na 120 g filety. Osolíme a na povrch pridáme mak. Všetko dáme...
Bochníčky s kávovým krémom
Vianoce sú výkladnou skriňou sladkej kuchyne. Drobné pečivo, koláčiky, rezy, medovníčky, miňonky......
Kokosové cupcake-y s lesným ovocím
Na Veľkú noc som sa rozhodla trošku pohrať hlavne s jedlou časťou zdobenia a tak mi prischla...
Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou
Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...
Vegetariánska ihla
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým,...
Makový štedrák s ovocím
Vypracujeme cesto zo surovín na cesto, vymastíme väčšiu tortovú formu, všetko cesto dáme do formy...
Králik na kyslo
Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si...
Huspenina s kyslou cibuľou a praclíkom
V studenej vode umyjeme bravčové koleno, paprčky a kože. Dáme ich variť do studenej vody a privedieme...
Pečená čokoláda s Earl Grey
Bergamot obsiahnutý v čaji Earl Grey dáva čokoláde špeciálnu príchuť.
Jogurtovo-ovocný dezert
Tieto suroviny zvyknem aj len tak pomiešať v miske. Úprava do pohárov zafungovala, keď ma...