Cestoviny so špenátom a kuracím mäsom

juri580nl - bez fotkyjuri580nl, 3. apríla 2016
Cestoviny so špenátom a kuracím mäsom
Foto: juri580nl

Tento recept som našiel na jednej stránke (Tasty). Upravil som ho sám a aj varil už niekoľkokrát (sám) a tak sa S ním chcem Zobraziť celý popisTento recept som našiel na jednej stránke (Tasty). Upravil som ho sám a aj varil už niekoľkokrát (sám) a tak sa S ním chcem podeliť S vami :-)

20-25 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 ks
cca 1/2 sklíčka
500 ml čerstvá
500 ml (alebo bujón)
5 - 13 strúčikov
podľa chuti (alebo paradajky)
cca 5 PL
podľa chuti
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Nakrájame si kuracie prsia na kocky, čierne olivy na kolieska. Prelisujeme si cesnak. Pripravíme si vývar alebo bujón a smotanu. Umyjeme si špenát alebo paradajky, paradajky nakrájame na štvrťky.

  2. 2

    Do väčšieho hrnca si dáme olivový olej a hneď aj kuracie prsia. Popražíme, aby boli biele, pridáme prelisovaný cesnak, popražíme 3-4 minúty a vlejeme vývar alebo bujón, pomiešame a po 2 až 3 minútach pridáme olivy. Ak začína vrieť, vlejeme smotanu, zamiešame a ak opäť začne vrieť, pridáme cestoviny, poriadne to všetko premiešame (ak je potrebné, vlejeme mlieko),pridáme špenát alebo paradajky, stíšime plameň a varíme, pokiaľ cestoviny nebudú uvarené (20-30 minút), samozrejme premiešavame (ja pre istotu každé 2 minúty). Ak sú cestoviny uvarené, vsypeme nastrúhaný parmezán (nemusí byť). Najlepšie je to so šalátovými listami a čerstvým špenátom na vrchu. DOBRÚ CHUŤ! :-)

    Cestoviny so špenátom a kuracím mäsom - obrázok 2

Diskusia k receptu

afataga
je fajn, ze sa snazis, ale kuracie prsia je zbytocne varit 30 min., ja by som ich oprazila ako ty, vybrala do misky, potom pokracovala dalej a to maso by som tam dala minutu pred koncom, len aby sa prehrialo. Inak suroviny si dobre pouzil, az na ten bujon a velka pochvala, ze si to uvaril bez bambina :-)
monty469
S tým mäskom súhlasim,ale ináč veľmi chutný šalátik si pripravil.Si veľmi šikovný, len tak ďalej:-)
drajan
ja robievam so špenátom...ale ináč... mäsko robím na malé kocky či rezančeky ako minútku, pekne osmažím do ružova... cestoviny uvarím al dente, extra si udusím špenát (či už pretlak či čerstvý, na masle, s cesnakom)... zmiešam cestoviny so špenátom, posypem na tanieri mäskom a zasypem parmezánom, mnamka, rýchlovka. Niekedy do špenátu pridám kyslú smotanu alebo tavený syr.
drajan
až teraz som si všimla, že autorom receptu je 12-ročný chlapec...no, na Tvoj vek... BRAVO! skús skúsiť aj moju verziu!
jack
Len tak ďalej,aby sme mali nasledovníkov,nielen tu na vareche.Super,zaslúžiš veľkú pochvalu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia