Foto: juri580nl
Tento recept som našiel na jednej stránke (Tasty). Upravil som ho sám a aj varil už niekoľkokrát (sám) a tak sa S ním chcem Zobraziť celý popisTento recept som našiel na jednej stránke (Tasty). Upravil som ho sám a aj varil už niekoľkokrát (sám) a tak sa S ním chcem podeliť S vami :-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 - 3 ks |
|
cca 1/2 sklíčka |
|
500 ml čerstvá |
|
500 ml (alebo bujón) |
|
5 - 13 strúčikov |
|
podľa chuti (alebo paradajky) |
|
cca 5 PL |
|
podľa chuti |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Nakrájame si kuracie prsia na kocky, čierne olivy na kolieska. Prelisujeme si cesnak. Pripravíme si vývar alebo bujón a smotanu. Umyjeme si špenát alebo paradajky, paradajky nakrájame na štvrťky.
- 2
Do väčšieho hrnca si dáme olivový olej a hneď aj kuracie prsia. Popražíme, aby boli biele, pridáme prelisovaný cesnak, popražíme 3-4 minúty a vlejeme vývar alebo bujón, pomiešame a po 2 až 3 minútach pridáme olivy. Ak začína vrieť, vlejeme smotanu, zamiešame a ak opäť začne vrieť, pridáme cestoviny, poriadne to všetko premiešame (ak je potrebné, vlejeme mlieko),pridáme špenát alebo paradajky, stíšime plameň a varíme, pokiaľ cestoviny nebudú uvarené (20-30 minút), samozrejme premiešavame (ja pre istotu každé 2 minúty). Ak sú cestoviny uvarené, vsypeme nastrúhaný parmezán (nemusí byť). Najlepšie je to so šalátovými listami a čerstvým špenátom na vrchu. DOBRÚ CHUŤ! :-)
- 2
Ďakujem