Dvojfarebná roláda

Michaela Záňová
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 17. februára 2015
Dvojfarebná roláda
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
35 minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Suroviny

Piškótový plát:
6 ks
150 g
100 g
podľa chuti
Plnka:
0,5 l
200 g alebo horká
70 g
 na rozriedenie čokolády




Postup

  1. 1

    Piškóta: Oddelíme bielky od žĺtkov. Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu, zvlášť vyšľaháme bielky.

  2. 2

    Do žĺtkovej hmoty pridáme sneh z bielkov, nakoniec múku zmiešanú s kakaom a jemne zamiešame. Piškótové cesto rozotrieme na papier na pečenie a dáme do rúry piecť pri teplote 230 °C.

  3. 3

    Plnka: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Vyšľaháme šľahačku s cukrom. Čokoládu zriedime troškou amareta a metličkou ju zamiešame do šľahačky. Z plnky oddelíme asi štvrtinu na potretie rolády.

  4. 4

    Plát piškóty potrieme džemom, natrieme naň plnku, stočíme a povrch potrieme odloženou časťou plnky. Posypeme kakaom.

Diskusia k receptu

martdekor
Skvelý recept aj inšpirácia na aranžovanie ! Vyrazila mi dych !!! Ihneď ukladám a vyskúšam, manžel bude mať radosť :) Ďakujem za skvelý typ
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
čokoládu so šľahačkou? Za vyskúšanie to stojí.
vcelka
Recept je určite fajn, ale mne sa páči najmä ukážka, ako sa dá "jednoduchý" zákusok naaranžovať na štvorhviezdičkovú úroveň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia