Dvojfarebná roláda
Michaela Záňová
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 17. februára 2015
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 17. februára 2015
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
10 minút
na 230 °C
na 230 °C
Suroviny
Piškótový plát: | |
6 ks |
|
150 g |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
200 g alebo horká |
|
70 g |
|
na rozriedenie čokolády |
|
Postup
-
1
Piškóta: Oddelíme bielky od žĺtkov. Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu, zvlášť vyšľaháme bielky.
- 2
Do žĺtkovej hmoty pridáme sneh z bielkov, nakoniec múku zmiešanú s kakaom a jemne zamiešame. Piškótové cesto rozotrieme na papier na pečenie a dáme do rúry piecť pri teplote 230 °C.
- 3
Plnka: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Vyšľaháme šľahačku s cukrom. Čokoládu zriedime troškou amareta a metličkou ju zamiešame do šľahačky. Z plnky oddelíme asi štvrtinu na potretie rolády.
- 4
Plát piškóty potrieme džemom, natrieme naň plnku, stočíme a povrch potrieme odloženou časťou plnky. Posypeme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu