Slaný koláč
Slaný koláč

Slaný koláč s cuketou a ricottou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. júna 2022
Slaný koláč s cuketou a ricottou
Foto: Kulinární studio MAFRA
2 ks
porcie
40 (+ chladenie) minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

130 g
1/2 ČL
60 g
1 ks
1 ČL nastrúhaná
50 ml
Plnka:
250 g
60 g
3 vetvičky (čerstvý)
1 strúčik
1 ks
1 hrsť
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, soľ, pridáme na kocky nakrájané maslo a zapracujeme. Pridáme vajce, nastrúhanú citrónovú kôru a postupne prilievame 50 ml vody, všetko spracujeme na hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a na 30 minút odložíme do chladničky.

  2. 2

    Medzitým zmiešame ricottu s nastrúhaným parmezánom a nasekaným tymianom, osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený strúčik cesnaku.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme ho na rovnaké kruhy. Prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu cesta uložíme syrovú zmes, pridáme plátky cukety a okraje cesta opatrne zahneme smerom nahor. Stred nakoniec posypeme nasekanými pistáciami.

  4. 4

    Okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a koláče pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu