Slaný koláč s cuketou a ricottou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. júna 2022
mesačník Varecha, 10. júna 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
2 ks
porcie
porcie
40 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
30 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
130 g |
|
1/2 ČL |
|
60 g |
|
1 ks |
|
1 ČL nastrúhaná |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
250 g |
|
60 g |
|
3 vetvičky (čerstvý) |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, soľ, pridáme na kocky nakrájané maslo a zapracujeme. Pridáme vajce, nastrúhanú citrónovú kôru a postupne prilievame 50 ml vody, všetko spracujeme na hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a na 30 minút odložíme do chladničky.
- 2
Medzitým zmiešame ricottu s nastrúhaným parmezánom a nasekaným tymianom, osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený strúčik cesnaku.
- 3
Cesto rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme ho na rovnaké kruhy. Prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu cesta uložíme syrovú zmes, pridáme plátky cukety a okraje cesta opatrne zahneme smerom nahor. Stred nakoniec posypeme nasekanými pistáciami.
- 4
Okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a koláče pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 30 minút.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu