Perníkové rezy s citrónovým krémom fotorecept
Foto: mesiar50
Mala to byť torta,ale...
na 180 °C
Suroviny
Perníkový korpus : | |
250-258 g vážené aj so škrupinou |
|
258 g |
|
258 g |
|
2 PL |
|
6 g |
|
4 PL horúca |
|
10 g |
|
Citrónový krém: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
3-4 PL |
|
2 PL |
|
200 g (alebo maslo) |
|
25 ml cca |
|
2 ks nastrúhaná kôra |
|
Citrónová poleva: | |
1 PL horúca |
|
250 g |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Začneme hádam tým,že si dobre umyjeme citróny.Potom ch nastrúhame na jemno aby sme ich mali pripravené k ďalšiemu použitiu.
-
2
Spodok formy na pečenie si vystelieme papierom a boky natrieme maslom alebo ramou.
-
3
Z vaječných bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
-
4
K vaječným bielkam pomaly primiešame vrelú vodu,cukor ďalej žĺtky,múku premiešanú s kypriacim práškom a nakoniec k dielu pridáme perníkové korenie.Tento bod programu prevádzame na pomalom chode mixéra.
-
5
Vymiešané cesto na tortový korpus.
-
6
Cesto vlejeme do formy a pečieme ho pri 180 C cca.45 minút.
-
7
Hotový perníkový korpus.Niekto mi počas pečenia poznačil stred korpusu kde ho mám prekrojiť,keď som to mojej polovičke ukázal neverila vlastným očiam.No ja som tiež čumel.
-
8
Korpus otočíme a necháme ho vychladnúť.
-
9
Tortový korpus prerežeme na dve časti.
-
10
Vlažným pudingom natrieme jednu casť upečeného cesta a zakryjeme druhou časťou cesta.
-
11
A teraz sme sa dostali k bodu kde som vlastne tortu pokazil.Iste nemusím vysvetľovať,že prečo.
-
12
Tak prosím pekne,aby som sa z toho akosi vysekal tak som z torty puding odstránil pomocou noža a spravil som na tortu citrónovú polevu.Ako vidíte z torty už pekne dotiaľ ubudlo čo ma samozrejme potešiilo.Odhovárali ma aby som tú tortu nechal na pokoji,ale dobre,že som sa nenechal odradiť. Teraz je už chuťovo celá citrónová a nebude to znieť iste skromne aj veľmi chutná.
-
13
Ešte vám krátkosti ukážem ako som varil citrónový puding: 500 ml mlieka privedieme do varu už aj s nastrúhanou citrónovou kôrou. V 100 ml mlieku premiešame zlaté klasy a cukor podľa vašej chuti.Do tejto zmesi namiešame aj citrónovú šťavu.Následne si uvaríme hustý puding.
-
14
Práškový cukor vymiešame do penista.
-
15
Maslo premiešame s vlažným no nie horúcim pudingom.
-
16
A už tu máme hotový puding.Puding aj treba tak doladíme buď s citrónovou šťavou,alebo práškovým cukrom.Záleží samozrejme na vašej chuti kto aké má rád.
Si naozaj mila,ale ja som myslel na bod 11 kde vyzera otrasne.Mal som to hned natriet s citronovou polevou a vyzdobit polkolieskami citronov.Teraz to uz viem,clovek sa uci na svojich chybach.Mne islo celkom o inom.Najnovsie robim veterniky tak,ze vajcia odvazim aj zo skrupinou.Recept na korpus pochadza z netu tusim mimibazar od Lyllu.A prave ona tam tie vajcia vazi aj zo skrupinou.Dakujem ti pekne.
Srdecna vdaka.
Su to zaujmave chute a kolac sa uz minul.Velmi pekne ti dakujem.