Perníkové rezy s citrónovým krémom fotorecept
Mala to byť torta,ale...
na 180 °C
Suroviny
| Perníkový korpus : | |
| 250-258 g vážené aj so škrupinou | 
                                                             | 
                                                    
| 258 g | 
                                                             | 
                                                    
| 258 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 6 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL horúca | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| Citrónový krém: | |
| 600 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (alebo maslo) | 
                                                             | 
                                                    
| 25 ml cca | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks nastrúhaná kôra | 
                                                             | 
                                                    
| Citrónová poleva: | |
| 1 PL horúca | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Začneme hádam tým,že si dobre umyjeme citróny.Potom ch nastrúhame na jemno aby sme ich mali pripravené k ďalšiemu použitiu.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Spodok formy na pečenie si vystelieme papierom a boky natrieme maslom alebo ramou.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Z vaječných bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
K vaječným bielkam pomaly primiešame vrelú vodu,cukor ďalej žĺtky,múku premiešanú s kypriacim práškom a nakoniec k dielu pridáme perníkové korenie.Tento bod programu prevádzame na pomalom chode mixéra.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Vymiešané cesto na tortový korpus.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Cesto vlejeme do formy a pečieme ho pri 180 C cca.45 minút.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Hotový perníkový korpus.Niekto mi počas pečenia poznačil stred korpusu kde ho mám prekrojiť,keď som to mojej polovičke ukázal neverila vlastným očiam.No ja som tiež čumel.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Korpus otočíme a necháme ho vychladnúť.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Tortový korpus prerežeme na dve časti.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Vlažným pudingom natrieme jednu casť upečeného cesta a zakryjeme druhou časťou cesta.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
A teraz sme sa dostali k bodu kde som vlastne tortu pokazil.Iste nemusím vysvetľovať,že prečo.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Tak prosím pekne,aby som sa z toho akosi vysekal tak som z torty puding odstránil pomocou noža a spravil som na tortu citrónovú polevu.Ako vidíte z torty už pekne dotiaľ ubudlo čo ma samozrejme potešiilo.Odhovárali ma aby som tú tortu nechal na pokoji,ale dobre,že som sa nenechal odradiť. Teraz je už chuťovo celá citrónová a nebude to znieť iste skromne aj veľmi chutná.
                                                     - 
                                                    13
                                                    
Ešte vám krátkosti ukážem ako som varil citrónový puding: 500 ml mlieka privedieme do varu už aj s nastrúhanou citrónovou kôrou. V 100 ml mlieku premiešame zlaté klasy a cukor podľa vašej chuti.Do tejto zmesi namiešame aj citrónovú šťavu.Následne si uvaríme hustý puding.
                                                     - 
                                                    14
                                                    
Práškový cukor vymiešame do penista.
                                                     - 
                                                    15
                                                    
Maslo premiešame s vlažným no nie horúcim pudingom.
                                                     - 
                                                    16
                                                    
A už tu máme hotový puding.Puding aj treba tak doladíme buď s citrónovou šťavou,alebo práškovým cukrom.Záleží samozrejme na vašej chuti kto aké má rád.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Si naozaj mila,ale ja som myslel na bod 11 kde vyzera otrasne.Mal som to hned natriet s citronovou polevou a vyzdobit polkolieskami citronov.Teraz to uz viem,clovek sa uci na svojich chybach.Mne islo celkom o inom.Najnovsie robim veterniky tak,ze vajcia odvazim aj zo skrupinou.Recept na korpus pochadza z netu tusim mimibazar od Lyllu.A prave ona tam tie vajcia vazi aj zo skrupinou.Dakujem ti pekne.
Srdecna vdaka.
Su to zaujmave chute a kolac sa uz minul.Velmi pekne ti dakujem.