Dubákmi špikované prsičká na vínovom rizote

Andrej Hurajt
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 24. decembra 2013
Dubákmi špikované prsičká na vínovom rizote
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
na 150 °C

Suroviny

600 g (z kurčaťa kŕmeného kukuricou)
250 g
150 g (mrazené alebo čerstvé)
50 g
3 ks
60 ml
100 ml
Rizoto:
300 g
70 g
150 ml
 podľa potreby
100 ml
Pena:
100 ml
Mrkva:
100 g
100 g
100 g
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostené umyté prsia osušíme. Na oleji orestujeme dubáky s mladou cibuľkou, ktoré pridáme do nakrájaného pečiva. Okoreníme a pripravenou plnkou naplníme kuracie prsia a zatočíme do bravčovej sieťky. Sprudka na panvici opečieme a vložíme do rúry rozohriatej na 150 °C na 5 minút.

  2. 2

    Rizoto: Na olivovom oleji orestujeme šalotku, pridáme ryžu, soľ, bobkový list a podlejeme vínom a vývarom podľa potreby. Pred záverom pridáme maslo, smotanu a parmezán.

  3. 3

    Pena: Mlieko, olej a soľ zohrejeme a našľaháme ponorným mixérom.

  4. 4

    Mrkva: Z očistenej mrkvy s pomocou škrabky na zeleninu pripravíme plátky, ktoré orestujeme na masle a dochutíme.

Diskusia k receptu