Dubákmi špikované prsičká na vínovom rizote
Andrej Hurajt
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 24. decembra 2013
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 24. decembra 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
| 600 g (z kurčaťa kŕmeného kukuricou) |
|
| 250 g |
|
| 150 g (mrazené alebo čerstvé) |
|
| 50 g |
|
| 3 ks |
|
| 60 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 100 ml |
|
| Rizoto: | |
| 300 g |
|
| 70 g |
|
| 150 ml |
|
| podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 100 ml |
|
| Pena: | |
| 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| Mrkva: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vykostené umyté prsia osušíme. Na oleji orestujeme dubáky s mladou cibuľkou, ktoré pridáme do nakrájaného pečiva. Okoreníme a pripravenou plnkou naplníme kuracie prsia a zatočíme do bravčovej sieťky. Sprudka na panvici opečieme a vložíme do rúry rozohriatej na 150 °C na 5 minút.
- 2
Rizoto: Na olivovom oleji orestujeme šalotku, pridáme ryžu, soľ, bobkový list a podlejeme vínom a vývarom podľa potreby. Pred záverom pridáme maslo, smotanu a parmezán.
- 3
Pena: Mlieko, olej a soľ zohrejeme a našľaháme ponorným mixérom.
- 4
Mrkva: Z očistenej mrkvy s pomocou škrabky na zeleninu pripravíme plátky, ktoré orestujeme na masle a dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu