Dubákmi špikované prsičká na vínovom rizote
Andrej Hurajt
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 24. decembra 2013
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 24. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
600 g (z kurčaťa kŕmeného kukuricou) |
|
250 g |
|
150 g (mrazené alebo čerstvé) |
|
50 g |
|
3 ks |
|
60 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Rizoto: | |
300 g |
|
70 g |
|
150 ml |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Pena: | |
100 ml |
|
|
|
|
|
Mrkva: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
80 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vykostené umyté prsia osušíme. Na oleji orestujeme dubáky s mladou cibuľkou, ktoré pridáme do nakrájaného pečiva. Okoreníme a pripravenou plnkou naplníme kuracie prsia a zatočíme do bravčovej sieťky. Sprudka na panvici opečieme a vložíme do rúry rozohriatej na 150 °C na 5 minút.
- 2
Rizoto: Na olivovom oleji orestujeme šalotku, pridáme ryžu, soľ, bobkový list a podlejeme vínom a vývarom podľa potreby. Pred záverom pridáme maslo, smotanu a parmezán.
- 3
Pena: Mlieko, olej a soľ zohrejeme a našľaháme ponorným mixérom.
- 4
Mrkva: Z očistenej mrkvy s pomocou škrabky na zeleninu pripravíme plátky, ktoré orestujeme na masle a dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu