Jablkovo-orechový závin z pivného cesta

Ivan Štefula
šéfkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 10. júla 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Jablkovo-orechový závin z pivného cestaFoto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

250 g
125 g
100 ml
Plnka:
500 g
10-15 ks
20 g
1 ks
1 KL
50 g
200 g
100 g
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky, masti, piva a trochu soli pripravíme cesto. Rozvaľkáme a posypeme rozdrvenými piškótami.

  2. 2

    Poukladáme naň očistené a nastrúhané jablká zmiešané s cukrom, so škoricou, s hrozienkami, mletými orechmi, citrónovou šťavou aj nastrúhanou kôrou. Zrolujeme a pečieme v rúre pri 180 °C dozlatista.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist