Je veľa verzií tohto receptu, niekto pridáva aj kapustu alebo pomaranče. U nás sa pripravuje takto. Výborne sa hodí k akejkoľvek pečenej hydine. (ospravedlňujem sa za foto, musím sa ešte veľa, veľa učiť). :)
porcií
príprava
Suroviny
6 ks |
|
5 ks |
|
1 konzerva |
|
100 g |
|
2,5 dl |
|
2,5 dl |
|
300 g |
|
z 1/2 citróna |
|
cca 0,5 dl |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nakrájame jablká, zelerové stonky a ananás (ak sme kúpili nakrájaný na kúsky, tak len pridáme zatiaľ bez šťavy).
- 2
Vyšľaháme šľahačkovú smotanu a zmiešame ju s majonézou.
- 3
K nakrájaným surovinám pridáme orechy a bobule tmavého hrozna. Pridáme citrónovú a ananásovú šťavu, šalát premiešame.
- 4
Nakoniec pridáme smotanovo- majonézovú hmotu a šalát znova premiešame. Necháme postáť v chladničke aspoň hodinu pred podávaním. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty:
- 2
Waldorf je pouze kombinace jablek, celeru, ořechů, s trochou majonézy a zakysané smetany osolené a opepřené bílým pepřem. To je vše.