Foto: sojka202
S chuťou Filipín preto, pretože som použila do receptu kokosový olej, ktorý odtiaľ pochádza, vraj :-)
príprava
na 200 °C
Suroviny
450 g |
|
1 kocka |
|
2 PL |
|
z 1 bielka |
|
štipka |
|
50 g |
|
250 ml |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
1 PL |
|
100 g |
|
2 PL (alebo Nutella) |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
na potretie |
|
trochu na potretie |
|
Postup
-
1
So všetkých surovín na cesto som si vypracovala cesto a nechala som ho vykysnúť. Kvások som si dopredu nepripravila, aj bez toho mi pekne vykyslo. Takto som to skúšala 1.krát a už inak ani kysnuté cesto robiť nebudem. Aby mi cesto rýchlejšie vykyslo, dala som ho kysnúť do rúry, ktorú som len jemne na chvíľočku predhriala. Celá doba pečenia s prípravou a kysnutím mi netrvala ani 2 hodinky. Recept som robila z polovičnej dávky, pôvodný recept je z 900 g múky.
- 2
Plnku som si pripravila tak, že z pud. prášku, cukru a mlieka som si uvarila puding, do ktorého som ešte za tepla vmiešala kokosový olej, aby sa rozpustil, pridala som rozpustenú čokoládu a arašidovú nátierku, všetko som dobre zamiešala.
- 3
Vykysnuté cesto som rozdelila na 4 časti, každú časť som vyvaľkala a potrela plnkou a skrútila do valčeka. Dva valčeky som medzi sebou zatočila, takže mi vyšli 2 koláče. Potrela som ich zvrchu žĺtkom zmiešaným s trochou vody a koláče sa mohli piecť. Piekla som ich pri 200°C, ale zabudla som sledovať čas, takže neviem ako dlho, bolo to okolo pol hodinky. A tu sú moje výtvory.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu