
Šalát s kuracím mäskom
Tento šalát bol spravený na oslavu môjho bračeka. Je vynikajúci :) ...

Huspenina hydinová
huspenina alebo rôsol sa dá pripraviť rôzne .......

Pšenično - sójové plátky s omáčkou zo zeleného korenia
V panvici rozohrejeme 2 PL masla a 2 PL oleja.

Banánové placky
Inšpirovala som sa p. Malíkom, ktorý ich uvádzal v Magazíne. Recept som si však upravila...

Torta pre inšpiráciu
Tak aby som sa veľmi nenudila som ešte v pondelok a utorok pred štedrým dňom piekla tortu....

Kapustové karbonátky
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a uvaríme v osolenej vode. Vyberieme ju a necháme odkvapkať. Potom...

Halušky s vajcom a hríbami
Kto by nepoznal halušky s vajcom, ú nás doma vždy znamenali, že jar je už...

Študentský džuveč
Džuveč ma naučila variť moja teta, ktorá ho pripravuje v rúre. Navrství do pekáča uvarenú...

Perlička na smotane
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z...

Kávové guličky s marcipánom (bez pridania vajec)
Kedysi dávno som sa inšpirovala receptom Martiny M. z Mimibazaru na jej pravé cukrárenské kávové zrná....

Hrozienkové rezy
Pár rokov dozadu sme ich kúpili už hotové kdesi v Šarišských pekárňach, potom som dlho hľadala...

Domáci macerát na pečené mäso
Dnes som si o päť z čerstvých bylín pripravila svoj olejový macerát, na pečené mäsá. Robím to...

Mandľové rožteky
Keby lenivosť kvitla, som samý kvet, napriek nepriazni počasia... Pamätná veta ma sprevádza celý život,...

Zelená jarná polievka
Recept pochádza zo stránky ChilliChilli. sk, takže pre milovníkov pikantností ako stvorená, ale okrem maslovej...

Pikantná tuniaková nátierka
Vajcia a cibuľku nakrájame na drobno. Všetky suroviny spolu poriadne premiešame. Necháme aspoň na 2...

Praženica so strúhaným jablkom
Rokmi praxe som nadobudol presvedčenie, hraničiace až s istotou, že najchutnejšia praženica je už od...

Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave
Už som Vám spomenul meno novodobého „fanatika“ na zdravú výživu Dr. Steven R. Gundry-ho, ...

Dvojičky podľa Daniely Nízlovej
Populárna speváčka z dua Twiins Daniela Nízlová nám pripravila chutnú krkovičku s opekanými zemiakmi a omáčkou...

Kuracinka s mozzarelou a paradajkou
Toto jedlo pripravujem často a aj pre návštevy, lebo je chutné, rýchle a jednoduché, ...

Tofu košíčky
Tofu (údené, či neúdené - ktoré vám chutí viac) položíme medzi papierové obrúsky. Zaťažíme a...

Žemľovka s jablkovo-tvarohovou plnkou
Táketo jedlo , ktoré máme doma radi nedá sa neuverejniť. Žemľovku , milujeme aj vnúčata.

Špargľový gratin
Nakrájame si šunku, šampiňóny, por, zemiaky na kolieska, špargľu na asi 1 cm veľké...

Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom
Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...

Torta synovi k meninám
Syn mal meniny , tak som mu upiekla túto tortu. Bol nadmieru spokojný...

Makové mlieko s banánom
Už som robila ovsené mlieko, mandľové, ale makové ešte nie. Tak konečne je už...

Výborný makový koláčik
Výborný makový koláčik... naozaj je veľmi jemný, makový a čo je hlavné... je to veľmi starý...

Hrachovo-kukuricové karí
V mensom hrnci zohrejeme lyzicu oleja. Pridame koriandrove semena a susene chilli papricky. Poprazime na...

Syrové tyčinky z chlebovej múky
Tyčinky používam, ako prílohu ku , , číne, , , ja som použila múku T650......

Smotanovo - šampiňónové cestoviny
pre milovníkov húb. skvelá chuť, úžasná vôňa. odporúčam :)

Pstruh pečený na masle s mandľami
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.

Voňavé osie hniezda
Pripravte si aj vy tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a...

Pečené kačacie stehno s kukuricou a lokšami
Nedeľný obed s kačacím stehnom, červeným vínom s kukuricou a lokšami.

Metrový zákusok s pistáciovým krémom
Obľúbený zákusok, ktorý je vhodný na každú príležitosť, sviatky, oslavy. Poteší svojou chuťou...

Vulcano - čokoládové muffinky
Znova experimentovanie - kniha Emmy Tekelyovej ako inšpirácia... úžasné nápady, krásne upravené a prudko jedlé....