Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na rozohriatom masle zo všetkým strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto.
- 2
Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších 8 minút.
- 3
Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme ju až do zmäknutia.
- 4
Prilejeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón a povaríme.
- 5
Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a krátko povaríme.
- 6
Teľacie kotkety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu