Teľacie kotlety so zeleninou

podravka - fotkapodravka, 1. novembra 2016
Teľacie kotlety so zeleninou
Foto: podravka

Komerčný recept
Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.

4
porcie
40 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
40 g
1 ks
1 ks
1 kocka
1 ČL
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozohriatom masle zo všetkým strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto.

  2. 2

    Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších 8 minút.

  3. 3

    Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme ju až do zmäknutia.

  4. 4

    Prilejeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón Podravka a povaríme.

  5. 5

    Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a krátko povaríme.

  6. 6

    Teľacie kotkety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: