Rebarborovo–tvarohové kocky
Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
10 g |
|
150 g |
|
postrúhaná |
|
500 g, ošúpaná |
|
1 ks, na potretie |
|
Postup
-
1
Na doske vypracujeme cesto, rozdelíme ho na polovicu, každú z nich vyvaľkáme na veľkosť plechu. Jeden plát cesta uložíme na pomastený plech a rozotrieme naň plnku, ktorú sme vymiešali z jemného tvarohu, vanilkového a práškového cukru, dvoch žĺtkov, postrúhanej citrónovej kôry a snehu z dvoch bielkov.
- 2
Ošúpanú rebarboru pokrájame na kúsky, posypeme cukrom a škoricou. Rozložíme ju na tvarohovú plnku, prikryjeme druhým plátom cesta a dlaňou pritlačíme. Povrch koláča potrieme žĺtkom, pečieme pri 180 oC.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som si cast rebarbory podusila na masle s cukrom a vznikla z toho priam omacka. Tak som ju zahustila a tak to dala do plnky.
Druhu polku som dala ako pise v recepte a je to super.
Manzel si na vrch zaziadal coko polevu a kedze sme mali len bielu cokoladu, tak som dala tu :) navrch som supla mandle a je to jeden sen! Uz aj povodny recept bol!
Dakujem!
po tvojom komente-som si všimla-a myslím si-že tam vôbec mlieko nemusí-je to maslové cesto-celý tuk-ak by,tak 2-3 polievkové lyžice mlieka,alebo kyslej smotany....podľa potreby...