Tvarohové lasagne z palacinkovo-štrúdľového cesta fotorecept
Foto: cesminaz
Tento recept som vymyslela sama ešte pred rokmi,len som naň akosi pozabudla pri týchto skvelých receptoch na Vareche ;-)) Je na pol z palacinkového Zobraziť celý popisTento recept som vymyslela sama ešte pred rokmi,len som naň akosi pozabudla pri týchto skvelých receptoch na Vareche ;-)) Je na pol z palacinkového a na pol zo štrúdlového cesta.Jednoduchý,rýchly a hlavne vyzera a chutí skvelo ;-D
porcií
na 170-180 °C
Suroviny
8 listov |
|
Palacinkové cesto: | |
5 dcl |
|
5 - 6 dcl (alebo voda - sóda) |
|
0,5 dcl |
|
|
|
2 - 3 ks |
|
0,5 dcl |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
250 - 500 g |
|
podľa chuti |
|
2 - 3 ks |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme palacinkové cesto...Nemusíte podla môjho receptu,kľudne si môžte pripraviť svoje vlastné palacinkové cesto :-) len ho urobte trocha hustejšie.
-
2
Do podlhovastej jánskej misy,ktorú sme si vymazali maslom a "len" spodok posypali múkou,nalejeme trocha (tenkú vrstvu)palacinkového cesta..
-
3
V 1 balíku sú 8 plátkov štrúdlového cesta.Budeme dávať stále po dve,kedže 1 je velmi tenké.Takže..na palacinkové cesto položíme 2 plátky cesta tak,že je polovica cesta v mise a polovica trčí z boku dole :-P kedže štrúdlové cesto je štvorec :-)) ale pozor, nepritlačte!! Potom na cesto porosýpame tvaroh,ktorý sme si podľa chuti osladili.Kto chce dá 1 tvaroh=250g a kto chce dá 2 tvarohy-ja som dala jeden.Potom posypeme hrozienkami a vanilkovým cukrom.
-
4
A teraz prikryjeme tvaroh druhou stranou-polovicou cesta,tou čo nám z misy vyčnievala..
-
5
A zalejeme palacinkovým cestom.Cesto dávajte od oka,ani málo ani priveľa..asi 4-5mm-pokuste si ho zadelit ;-)
-
6
Teraz dáme znova 2 plátky cesta na palacinkové cesto do misy a posypeme takisto tvarohom a cukrom.A toto zopakujeme ešte 2krát kedže máme 8 plátkov cesta ;-))
-
7
...na konci uz celkom posledné cesto zalejeme už zvyšným palacinkovým cestom..
-
8
Rozotrieme lyžicou,aby bolo všade a dáme piecť do rúry,ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180°C na 35-40 minut.Asi 10minut pred koncom vybereme z rúry,pretreme rýchlo vrch maslom a dáme naspäť dopiecť.
-
9
Po upečení ho môžte kľudne ešteraz pretreť kúskom masla :-) no a už len nechať vychladnúť.
-
10
Tak isto,ako tvarohom,sa môžu tieto lasagne plniť aj jablkami či jahodami atd ;-) a potom už len nakrájať a posypať práškovým cukrom! Dobrú chuť ;-D
Diskusia k receptu