Proteínové bagle videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 21. novembra 2021

Na raňajky, na desiatu, bez kysnutia a čakania, či skoršieho vstávania.

4 ks
porcie
25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
1 ks
1/4 ČL
1/4 ČL
140 g
štipka
štipka
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Premiešaj spolu múku, vajíčko, kypriaci prášok, soľ a jogurt. Vytvoríš tak kompaktné cesto, ktoré potom rozdeľ na 4 časti.

  2. 2

    Navlhči si ruky a z každej štvrtiny cesta vymodeluj podlhovastý valček. Ten potom polož na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvaruj ho do tvaru bagelu/donutu.

  3. 3

    Jednotlivé bagle posyp sezamom, ľanovým semiačkom, makom alebo morskou soľou - podľa chuti a vlož do predvyhriatej rúry na 180 °C. Peč zhruba 25-30 minút dozlatista. Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu

dvorka
Nedalo mi a upiekla som pečivko z uvedeného receptu. Zhodou nepredvídaných okolností som musela improvizovať a cesto som nanášala na plech umelohmotným zdobítkom, no spravila som jeden veľký kruh a ostatné menšie. Tak mám teraz skôr žemle ako bagle, ale pečivo je chutné a to je hlavné. Vďaka za dobrý recept, ktorý je príjemne variabilný čo sa surovín a tvarov týka.


blogbusker
@dvorka (24.11.2021 16:24) Paráda, tak som rád, že chutili. Aj u nás doma je to favorit, kvôli rýchlosti času a jednoduchosti surovín. Mám radosť, ďakujem aj za foto :) Pečeniu zdar!